Foto: margaretka28
Postup
-
1
zo surovín na cesto upiecť klasické piškotové korpusy,ja som to rozdelela do jednej veľkej a jednej malej tortovej formy,do velkej som dala 10 vajec a 300 g cukru a muky a 7 pl vody a zvyšok do malej formy,obrázky som omylom vymazala (čo už aj to sa stáva) vychladnuté so prekrojila a naplnila krémom.
- 2
Cukor na plnku som skaramelizovala
- 3
zaliala 2 dl mlieka a nechala rozvariť
- 4
do rozvareného mlieka som pridala zlaté klasy rozmiešané vo zvyšnom mlieku a uvarila so krém,ešte do horúceho som pridala polovicu masla (125 g) a miešala kým sa nerozpustilo,potom som nechala vychladnúť,maslo zabráni vytvoreniu "kožky",zvyšné maslo som vyšľahala s 0,5 dl rumu a spojila s pudingovým krémom.
- 5
Tortu som naplnila krémom a potiahla smartflexom,ozdobila.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale aj keď si ju uložím do KK, asi ju robiť nebudem, mne by sa ruky polámali, takto ozdobiť by som ju nedokázala.