Torta na privítanie fotorecept

isabellafly - fotkaisabellafly, 19. januára 2012

Manžel sa mal po dlhšej dobe vrátiť zo zahraničia a keďže on miluje "marcipánove" torty, tak som sa prvýkrát odhodlala mu "marcipánovú" tortu urobiť Zobraziť celý popisManžel sa mal po dlhšej dobe vrátiť zo zahraničia a keďže on miluje "marcipánove" torty, tak som sa prvýkrát odhodlala mu "marcipánovú" tortu urobiť a tá sa nie len páčila, ale aj veľmi chutila.

Suroviny

1 ks
PLNKA:
2 konzervy po cca 320g
1 ks
500 ml
1 ks
100 g
6 plátkov




Postup

  1. 1

    Želatínu namočte do studenej vody, mandarínky nechajte odkvapkať. Z nálevu odlejte 300ml, alebo do 300ml dolejte vodu ak chýba a vmiešajte doň cukor a pudingový prášok, zmes miešajte, nechajte zovrieť a varte asi 2 minúty. Odstavte ju a pridajte do nej želatínu a miešajte kým sa nerozpustí a puding nevychladne. Zo smotany a vanilkového cukru vyšľahajte tuhú šľahačku a vmiešajte do vychladnutého pudingu spolu s mandarínkami.

    Torta na privítanie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Naplňte korpus. Dajte do chladničky stuhnúť.

    Torta na privítanie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Natrela som tortu nutelou.

    Torta na privítanie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potiahla som tortu mramorovým poťahom urobeným zo smartflexu.

    Torta na privítanie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyzdobila a hotovo.

    Torta na privítanie (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

marijanka712
Šikulka velmi pekne sa ti podarila a to nehovorím o radosti ktorú spravila manželovi aj nám, že si sa so svojou tortičkou s nami podelila- ako sa ti robil falošný marcipán?,lebo aj s ním mám skúsenosť a som velmi spokojná robila som poťahovku aj s riadneho marcipánu a viac sa mi páčil ten s cukríkov lepšie sa mi s nim pracovalo.
isabellafly
@marijanka712 @julica hore v surovinach mam napisane, robila som z kupovaneho smartflex velvet a tiez mi dievcata radili tuto potahovku skor ako original marcipan, lebo sa s nou naozaj skvele pracuje
@sladkacokolada veru, bola som odmenena :-) muz ma nosil cely vecer na rukach doslovne :-)
fiby
Pekná torta a lietadielko nemá chybu. Blahoželám. Aj ja som minule robila prvýkrát tortu potiahnutú marcipánom. Nepoznám smartflex, čo to je?
julica
Prepáč, len som si ako milovníčka marcipánu nevedela predstaviť, že niekto má rad hmotu smartflex. To je totiž sto a jedno, okolo mandlí ani neprešla.
julica
(ale byť na mieste tvojho manžela, milovala by som ťa do smrti za také privítanie :))
isabellafly
@julica ale odhliadnuc od potahovky, tu plnku vrele odporucam, aj preto som sem recept pridala, napriek tomu, ze tortu som robila este koncom novembra ;-)
fiby
Ja verím, že torta bola skvelá, len som chcela vedieť čo je to ten smartflex, nestretla som sa s ním ešte. Plnka musí byť tiežfajn. Vyskúšam. Ahoj.
isabellafly
@fiby samozrejme... da sa kupit v obchodoch zameranych na potreby k potahovanym tortam, aj na internete, ale je viac druhov potahoviek, ja som len zaciatocnicka, urcite casom vyskusam aj ine, pripadne si urobim vlastnu, no na to musim este skusenosti nazbierat a asi aj odvahu
evas13
Máš pravdu, plnka ma hneď zaujala, takéto sú vynikajúce a tortička je nádherná. (Plnku som si hneď poznačila, aby sa mi pri tom množstve nestratila.)
janger
Urcite sa potesil, ved si ju krasne spravila. Aj to lietadlo je vydarene :-). Aj ja mam na svojom obrazku tortu, ktoru som robila, ked sa dcera vratila po dlhsom obdobi v Afrike :-).
ela77
neviem akosi robiť s plátkovou želatínou, tak ju ani nemávam v zásobe, ale mám potravinársku želatínu, ak ju niekto používate, koľko by jej bolo tak treba do tejto plnky???
@isabellafly , keď potrieš tortu s tou nutelou, tak sa ozaj potom tá poťahovka nerozpúšťa???
isabellafly
@ela77 no je to 10g zelatiny, je to cely balicek od dr. oetker, len mi tu znacku zo surovin vymazali, snad by rovnaka gramaz stacila aj na potravinarsku zelatinu a ta nutela... nie, potahovka sa na nutele vobec nerozpusta a mne chutovo pod tu potahovku aj s tou plnkou celkom pasovala




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia