Torta na privítanie (fotorecept)

Autor receptu: isabellafly

Manžel sa mal po dlhšej dobe vrátiť zo zahraničia a keďže on miluje "marcipánove" torty, tak som sa prvýkrát odhodlala mu "marcipánovú" tortu urobiť a tá sa nie len páčila, ale aj veľmi chutila.

Postup

  1. Želatínu namočte do studenej vody, mandarínky nechajte odkvapkať. Z nálevu odlejte 300ml, alebo do 300ml dolejte vodu ak chýba a vmiešajte doň cukor a pudingový prášok, zmes miešajte, nechajte zovrieť a varte asi 2 minúty. Odstavte ju a pridajte do nej želatínu a miešajte kým sa nerozpustí a puding nevychladne. Zo smotany a vanilkového cukru vyšľahajte tuhú šľahačku a vmiešajte do vychladnutého pudingu spolu s mandarínkami.
  2. Naplňte korpus. Dajte do chladničky stuhnúť.
  3. Natrela som tortu nutelou.
  4. Potiahla som tortu mramorovým poťahom urobeným zo smartflexu.
  5. Vyzdobila a hotovo.