Foto: mataliptak
Postup
-
1
Pripravíme si klasické cesto na piškotu ... rozdelíme ho na polovicu do jednej dáme kakao ... na dno okrúhlej tortovej formy dáme papier na pečenie ...a striedavo dávame lyžicu bieleho a lyžicu tmavého cesta , ked je spodok formy plný , tak zase striedavo tam kde bola biela dáme kakaovú ... a šupneme piecť do vyhratej rúry na 170 stupnov asi 40 minút ... ale skontrolujeme páratkom či je prepečená , lebo je dosť vysoká ...
- 2
upečenú piškotu necháme vychladnúť a prepežeme ju na tri časti ... spodnú a strednú piškotu polejeme so sirupom s rumovou aromou ... Maslo vyšlaháme a k vyšlahanému maslu pridáme karamelové salko a prešlaháme ... plnku natrieme na poliatu spodnú piškotu , poukladáme na ňu nakrájané banány na krúžky ... a znova opakujeme ... celú tortu potrieme tenkou vrstvou zvyšnej plnky .... nakoniec tortu potiahneme falošným marcipánom ...
- 3
a tu je v reze ... dobrú chuť ...
- 2
Diskusia k receptu