Postup
-
1
250 g cukru, 6 vajec, 3 lyžice rumu, štipka soli, 100 g hladkej múky, 110 g polohrubej múky, vanilkový cukor, 200 g čokolády na varenie, 75 g masla, ½ l mlieka, kôra z pol citrónu, jedna sladká smotana, 2 lyžice mlieka, nutella, prášok do pečiva
- 2
V miske rozmiešame 150 g cukru so žĺtkami a pridáme rum a soľ. Rozpustíme vo vodnom kúpeli čokoládu s maslom a necháme trochu vychladnúť. Do cukru so žĺtkami pridáme polohrubú múku, prášok do pečiva a dobre vymiešame. Pridáme čokoládu a pokračujeme v miešaní, kým dostaneme hladkú masu. Primiešame vyšľahané bielka na sneh. Upečieme pri 180 °C.
- 3
Plnka: Na miernom ohni privedieme do varu mlieko s citrónovou kôrou (nastrúhanou). Vypneme a necháme postáť pol hodinu. Keď vychladne, pridáme po troške za stáleho miešania hladkú múku a zvyšný cukor a vanilkový cukor. Dáme na slabý oheň, varíme, kým zhustne. Odstavíme a necháme vychladnúť. Pridáme vyšľahanú smotanu a mlieko a vymiešame do hladkého krému. Upečený korpus prekrojíme na polovicu a na spodný plát natrieme nutellu a krém. Zakryjeme druhým plátom a ozdobíme nutellou a čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu