Torta Fantázia
Autor receptu: zuzka34
Túto tortu obľubuje celá naša rodina, pretože každý si v nej nájde niečo čo mu chutí...
16 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva kakaom a pomletými orechmi. Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Upečieme v tortovej forme na 170 °C cca 20 min. Po vychladnutí tortový korpus prekrojíme a jednu časť potrieme rýbezľovým džemom prikryjeme druhou časťou.
- Deň vopred si uvaríme 1 konzervu salka. Salko varíme dve hodiny a necháme vychladnúť do druhého dňa. Do vychladnutého salka pridáme maslo a dobre vyšľaháme. Korpus potrieme polovičkou krému na krém poukladáme na kolieska nakrájané banány a potrieme druhou polovičkou krému.
- Vyšľaháme si šlahačku a natrieme na tortu. Tortu necháme vychladnúť pol dňa v chladničke.