Torta Fantázia

Autor receptu: zuzka34

Túto tortu obľubuje celá naša rodina, pretože každý si v nej nájde niečo čo mu chutí...

16
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva kakaom a pomletými orechmi. Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Upečieme v tortovej forme na 170 °C cca 20 min. Po vychladnutí tortový korpus prekrojíme a jednu časť potrieme rýbezľovým džemom prikryjeme druhou časťou.
  2. Deň vopred si uvaríme 1 konzervu salka. Salko varíme dve hodiny a necháme vychladnúť do druhého dňa. Do vychladnutého salka pridáme maslo a dobre vyšľaháme. Korpus potrieme polovičkou krému na krém poukladáme na kolieska nakrájané banány a potrieme druhou polovičkou krému.
  3. Vyšľaháme si šlahačku a natrieme na tortu. Tortu necháme vychladnúť pol dňa v chladničke.