Torta a la Sacher robená v mikrovlnke

Autor receptu: cupcake

Ja milujem cokoladove zakusky a torty, naozaj cokoladove. Tento recept mi poslala moja kamaratka s komentarom, ze je fantasticka, cokoladova a hlavne strasne nenarocna na pripravu a pecenie. Skusila som a musim povedat, ze mala pravdu. Chutila nam vsetkym. Nie je to original , ale daleko od neho nema a original som jedla tiez.

10-15 minút
príprava

Postup

  1. V mixeri vyslahame vajcia s cukrom do penista. Rozpustime si 100g masla a 100g cokolady, miesame kym trosku nevychladne a pridame do vajec s cukrom, premiesame dobre.
  2. Muku zmiesame s lyzicou prasku do peciva a pridame do mixu, dobre premiesame. Robila som to rucne.Do pripravenej keramickej misy s priemerom asi 15 cm a vysokou asi 8 cm, vymastenej zlahka maslom a spodok vylozeny parchmen papierom zmes vylejeme. Vlozime do mikrovlnky na ohrev 750 W na 6min. Po vypnuti neotvarame, nechame ju stat v mikrovlnke este asi cca 15 min.
  3. Vyberieme, vyklopime na tacku, rozrezeme na polovicu, potrieme marhulovym lekvarom, spojime a celu tortu tiez potrieme lekvarom. Nechame postat v chladnicke. Medzitym si urobime cokolaovu polevu a dortu oblejeme. Podavame s cerstvo vyslahanou slahackou.Pouzivam tmavu cokoladu s obsahom aspon 70-80% kakaa. Je to rychlovka a chuti vsetkym.