Torta
Foto: oriestok

Naša najobľúbenejšia letná torta!

6
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
3 ks
150 g
6 PL
1/2 bal.
Plnka:
1 ks
2 ks
1 ks
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Žĺtky s cukrom vymiešame na hustý krém, pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu a vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastenú a múkou vysypanú formu a upečieme do zlatista.

  2. 2

    Vyšľaháme do tuha šľahačku aj s vanilkou a stužovačom. Jemne do nej primiešame kyslú smotanu. Týmto krémom potrieme vrch vychladnutého cesta a poukladáme naň ovocie.

  3. 3

    Zo želatíny podľa návodu pripravíme želé a po miernom vychladnutí ho nalejeme na tortu. Necháme odležať v chlade do druhého dňa.

Diskusia k receptu

dogagador
vcera som v ruskom obchode kupila mrazene ribizle, tak sa chystam na nieco taketo, az sa mi slinky zbiehaju




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia