Foto: oriestok
Naša najobľúbenejšia letná torta!
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Žĺtky s cukrom vymiešame na hustý krém, pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu a vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastenú a múkou vysypanú formu a upečieme do zlatista.
- 2
Vyšľaháme do tuha šľahačku aj s vanilkou a stužovačom. Jemne do nej primiešame kyslú smotanu. Týmto krémom potrieme vrch vychladnutého cesta a poukladáme naň ovocie.
- 3
Zo želatíny podľa návodu pripravíme želé a po miernom vychladnutí ho nalejeme na tortu. Necháme odležať v chlade do druhého dňa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu