Torta

Autor receptu: hera

Takehoto "zajaca" robim uz asi 20 rokov vzdy na Velku noc. Bol uverejneny davno v Slovenke. Mladsie rocniky ho urcite vylepsia zdobenim. Moze byt akakolvek torta upravena ako "zajac",ja ponukam jednoduchu - piskotove cesto a obycajna plnka.

10 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Postup

  1. Z bielkov si uslahame tuhy sneh do ktoreho za staleho slahania pridavame zltky po jednom, krystalovy cukor po lyziciach.
  2. Do tejto hmoty vmiesame muku. a vylejem do okruhlej tortovej formy-vymastenej a vysypanej struhankou. Peciem 25-30 min na 170 stupnov predhriatej rure.
  3. Po vychladnuti ,rozrezeme natrieme lekvarom a naplnime plnkou. Nechame asi pol hodinu ulezat a tortovou formou vykrojime "usi" oproti se tak aby na jednej strane ostala povodna torta uzsia ako na druhej- potom tortu aj s vykrojkami ponatierame plnkou a polejeme cokoladou. Po zaschnuti cokolady ozdobime- dotvorime "zajaca". Na ozdobenie zmiesame stavu s citrona s praskovym cukrom na hustu hmotu ,ktoru vlozime do igelitoveho vrecka, natlacime do rohu a odstrihneme roztek-kusok.