Čokoládová pena

Tofu čokoládová pena

Autor receptu: lunter

Ak hľadáš dezert, ktorý je zároveň lahodný, zdravší a jednoduchý na prípravu, táto tofu čokoládová pena je pre teba ako stvorená.* Spojenie hodvábne jemného tofu, kvalitnej čokolády a prírodne sladkého javorového sirupu vytvára krémovú pochúťku, ktorú si zamiluješ na prvé ochutnanie. Stačí pár ingrediencií a máš hotový dezert, ktorý poteší každého milovníka čokolády.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Čokoládu dáme do misky a ohrievame ju v mikrovlnke po 30-sekundových intervaloch, vždy premiešame, až kým sa neroztopí do hladka.
  2. Do mixéra dáme roztopenú čokoládu, vanilkový extrakt, tofu a javorový sirup. Mixujeme, kým nezískame hladkú krémovú konzistenciu.
  3. Vymiešanú zmes preložíme do misky, kde do nej jemne zapracujeme Creme de Tofu. Dávame si pozor, aby sme to neprehnali s miešaním – pena by nám mohla spľasnúť.
  4. Servírujeme ozdobené čerstvým ovocím a lístkami mäty.