Foto: iva63
Kúpila som si nové tvorítko na kaiserky, tak som ho hneď chcela vyskúšať! Múky som použila v recepte 3 druhy. Pôvodne mali byť kaiserky Zobraziť celý popisKúpila som si nové tvorítko na kaiserky, tak som ho hneď chcela vyskúšať! Múky som použila v recepte 3 druhy. Pôvodne mali byť kaiserky celozrnné špaldové, ale mala som doma iba múkú celozrnnú ražnú, tak som ju skombinovala s pšenično-ražnou a s múkou t-650, ktorú rada používam...moje pečivo sa vydarilo, ale na budúce musím viac pritlačiť tvorítkom, lebo po dokysnutí nie sú tvary kaiserky také pekné ako pri ručnom pletení-:)
porcií
na 170 °C
Postup
-
1
toto sú moji pomocníci-:)
-
2
zo všetkých surovín zamiesime cesto, prikryjeme ľanovou utierkou a necháme na teplom mieste vykysnuť asi 40 minút potom cesto rozdelíme na 6 rovnakých asi 100g kúskov dôkladne premiesime a vypracujeme hladké bochníky uložíme ich s odstupom na plech vyloženým papierom na pečenie
-
3
postriekame bochníky vodou a posypeme ľanovými semenami a hrubozrnnou soľou...pomocou tvorítka na kaiserky opatrne vtlačíme "ich tvar" do bochníka
-
4
ešte necháme asi 25 minút voľne odokryté podkysnúť
-
5
rúru si dobre predhrejeme na 170 stupňov a pečieme asi 20 minút (doba pečenia je iba orientačná, záleží od typu pečiacej rúry...)
-
6
upečené kaiserky preložíme na mriežku a tam necháme vychladnúť
-
7
takto vyzerajú moje kaiserky v reze prajem dobrú chuť-:)
naozaj je práca s použitím tvorítka veĺmi jednoduchá... čoskoro pridám aj recept na tie špaldové a neskôr aj ovsené kaiserky-:) ešte raz ďakujem!