Tiramisu
Autor receptu: lulee
Tuto tiramisu som robila uz stovky krat a vzdy bola vynikajuca...
6-8 porcií |
40 min. minút príprava |
Postup
- Cukor so žĺtkami šlaháme ručným šlachačom 8 minút.Potom vmiešame polovicu likéru Amaretto a už len vidličkou zamiešame už len po lyžickách celý syr mascarpone (možeme kupiť v Tescu, Bille...).
- Piškóty rýchlo namáčame v káve a ukladáme na dno porcelánovej misy štvorcového tvaru s plochým dnom.Pokvapkáme čerešnovicou a potrieme polovicou krému. Na krém poukladáme dalšie namočené piškóty,pokvapkáme Amarettom a potrieme zvyšným krémom.
- Povrch uhladíme a posypeme kakaom (najlepšie cez sitko). Tiramisu necháme minimálne 7 hodín v chladničke a potom môžeme papať :).