Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 80 g |
|
| 120 g |
|
| trošičku |
|
| Plnka: | |
| 4 ks |
|
| 160 g |
|
| 1 ks |
|
| 250 g |
|
| 300 ml |
|
| na posypanie |
|
| Na poliatie: | |
| p.p. |
|
| p.p. |
|
| p.p. ( amareto ) |
|
Postup
-
1
Cesto: Upečieme si 2 pláty. Suroviny sú písané len na 1 plát.
-
2
Bielky vyľšaháme so štipkou soli, žĺtky vymiešame s cukrom.
-
3
Vmiešame múku a nakoniec zľahka sneh z bielkov
-
4
Cesto rozotrieme na plech vystlaný mastným papierom a upečieme. Po upečení dobre potrieme kávou: káva+voda+rum Taký istý postup - aj pri druhom pláte.
-
5
Plnka: Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Vmiešame mascarpone. Zvlášť si vyšľaháme šľahačku a zľahka spojíme s macarpone a žĺtkami.
-
6
Na kávou potretý plát nanesieme asi 3 mm vrstvu plnky, položíme na ňu ďalší plát, potrieme dôkladne kávou a nanesieme opäť asi 3 mm plnky. Zvyšnú plnku nastriekame ozdobnou striekačkou po celom koláčiku, posypeme kakaom a dáme do chladničky.









ale aj do poharov, je to velmi prakticke a dobre. Ukladam do KK
Zuzanka 1367 ,tesim sa, lebo kolacik je fajny, stavnaty, budem rada ked napises ako dopadol a hlavne ako chutil, prajem krasny vikend