Tiramisu (fotorecept)
Autor receptu: sonijamt
Postup- Cesto: Upečieme si 2 pláty. Suroviny sú písané len na 1 plát.
- Bielky vyľšaháme so štipkou soli, žĺtky vymiešame s cukrom.
- Vmiešame múku a nakoniec zľahka sneh z bielkov
- Cesto rozotrieme na plech vystlaný mastným papierom a upečieme. Po upečení dobre potrieme kávou: káva+voda+rum
Taký istý postup - aj pri druhom pláte.
- Plnka: Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Vmiešame mascarpone. Zvlášť si vyšľaháme šľahačku a zľahka spojíme s macarpone a žĺtkami.
- Na kávou potretý plát nanesieme asi 3 mm vrstvu plnky, položíme na ňu ďalší plát, potrieme dôkladne kávou a nanesieme opäť asi 3 mm plnky. Zvyšnú plnku nastriekame ozdobnou striekačkou po celom koláčiku, posypeme kakaom a dáme do chladničky.
|