Tiramisu (fotorecept)

Autor receptu: sonijamt

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Upečieme si 2 pláty. Suroviny sú písané len na 1 plát.
  2. Bielky vyľšaháme so štipkou soli, žĺtky vymiešame s cukrom.
  3. Vmiešame múku a nakoniec zľahka sneh z bielkov
  4. Cesto rozotrieme na plech vystlaný mastným papierom a upečieme. Po upečení dobre potrieme kávou: káva+voda+rum Taký istý postup - aj pri druhom pláte.
  5. Plnka: Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Vmiešame mascarpone. Zvlášť si vyšľaháme šľahačku a zľahka spojíme s macarpone a žĺtkami.
  6. Na kávou potretý plát nanesieme asi 3 mm vrstvu plnky, položíme na ňu ďalší plát, potrieme dôkladne kávou a nanesieme opäť asi 3 mm plnky. Zvyšnú plnku nastriekame ozdobnou striekačkou po celom koláčiku, posypeme kakaom a dáme do chladničky.