Tinkin jahodovo-tvarohový krémešík fotorecept

diabambulka - fotkadiabambulka, 3. mája 2012

Výborný, nenáročný koláčik s chuťou tvarohu, jahôd a šľahačky, pre malých aj veľkých maškrtníkov. Jednoducho mňamka :-)))

24 ks
porcií
8 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
2 ks
2 PL
Plnka 1.:
2x425 ml
 podľa potreby
2 ks
1 ks
1 ks
2 ks
250 g
Plnka 2.:
2 ks
2 ks
250 g
1 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozdelíme ne dve časti, rozvaľkáme, popicháme vidličkou a upečieme. Jednu časť cesta natrieme žĺtkami vymiešanými s mliekom ( to bude vrchná časť koláčika ) a druhú vyvaľkanú a vidličkou popichanú časť pečieme nenatretú žĺtkami ( to bude spodná časť koláčika ). Pečieme pri teplote 200°C približne 8 minút.

    Tinkin jahodovo-tvarohový krémešík (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka 1 : Otvoríme si 2 plechovky sterilizovaných jahôd. Jednu celú s jahodami rozmixujeme ponorným mixérom, druhú pelchovku scedíme a šťavu z jahodového kompótu prilejeme k rozmixovanej šťave a dolejeme vodou, aby sme mali 1 liter tekutiny. Jahody si odložíme na ozdobu. Podľa návodu si uvaríme hustý puding a to z troch pudingových práškov a 1 litra pripravenej tekutiny. Do hotového a uvareného pudingu vmiešame vanilkový cukor a vyšľahané bielky. Premiešame a chvíľku necháme vychladnúť. Na koniec vmiešame jemný tvaroh. Takto pripravenú plnku natrieme na upečené lístkové cesto.

    Tinkin jahodovo-tvarohový krémešík (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si druhú plnku : Vyšľaháme šľahačky spolu so stužovačmi, pridáme podľa chuti cukor a jemne vmiešame tvaroh. Takto pripravenú plnku natrieme na plnku 1. ( 1/3 plnky si odložíme na ozdobenie ) Na záver si druhé upečené lístkové cesto nakrájame na štvorčeky, a poukladáme na vrch koláčika. Dáme vychladiť. Hotový a vychladený koláčik ozdobíme plnkou, ktorú sme si odložili, jahodami, poprípade grankom, alebo topingom, nakrájame a podávame. Dobrú chuť :-)))

    Tinkin jahodovo-tvarohový krémešík (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

cica2
môžem jeden poprosiť ku kávičke? :-) Vyzerá úžasne a krásne úvodné foto! :-)
mata3636
ach, len tu tak túžobne slintám. jahody, tvaroh-neskutočne dobrá kombinácia! krásny koláčik :)
martamm
Krasny a pre zmenu jahodovy, ulozeny, vdaka za inspiraciu....
diabambulka
ďakujem cica2, jasné pošlem aj dva, zákon schválnosti, že sa nám pokazila akurát chladnička :-( a opravár príde v pondelok, tak musíme všetko urýchlene skonzumovať, príde ešte niekto :-))) kávy mám dosť ku koláčiku :-)))
diabambulka
ahoj tinca, rozosmiala si ma :-))) volá sa tak preto,lebo som si ho vymyslela a keďže zožal veľký úspech tak som ho podľa seba pomenovala, keďže ma volajú Tinka :-))) určite by ti chutil, nikomu neprezradím, že to je po mne :-)))
vavan
ten naozaj nemá chybu vyzerá prudko jedle perfektnýýýýýý
diabambulka
ahoj tinca, veru veru ja keď som sa registrovala všeličo už bolo obsadené, myslím že aj tinka a tak som skončila pri diabambulke podľa toho ako sme sa prezývali v nemocnici, lebo sa nám to páčilo, boli sme jednoducho diabambuľky :-))) pekný deň
dorisa
dnes som sa rozhodla ho upiecť...tak drž palce.....ďakujem za recept
dorisa
@diabambulka , fotila som , keď nebol ešte stuhnutý..ale to je moja vina, nikdy neviem vyčkať. Bol fantastický, ďakujem za recept

diabambulka
ahoj dorisa, nádherne sa ti podaril a naaranžovaný na jednotku, verím že ste si pochutili rovnako ako my :-) prepáč že až teraz odpisujem ale naozaj nemám veľa voľného času pri mojich špuntoch-dajú zabrať :-))) pekný večer PS: ja som rovnaká ale pri kysnutých koláčikoch nevydržím a krájam ešte horúce a skúšam čo sa mi podarilo :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia