Tinkin jahodovo-tvarohový krémešík (fotorecept)

Autor receptu: diabambulka

Výborný, nenáročný koláčik s chuťou tvarohu, jahôd a šľahačky, pre malých aj veľkých maškrtníkov. Jednoducho mňamka :-)))

24 ks
porcií
8 minút
na 200 °C

Postup

  1. Lístkové cesto rozdelíme ne dve časti, rozvaľkáme, popicháme vidličkou a upečieme. Jednu časť cesta natrieme žĺtkami vymiešanými s mliekom ( to bude vrchná časť koláčika ) a druhú vyvaľkanú a vidličkou popichanú časť pečieme nenatretú žĺtkami ( to bude spodná časť koláčika ). Pečieme pri teplote 200°C približne 8 minút.
  2. Plnka 1 : Otvoríme si 2 plechovky sterilizovaných jahôd. Jednu celú s jahodami rozmixujeme ponorným mixérom, druhú pelchovku scedíme a šťavu z jahodového kompótu prilejeme k rozmixovanej šťave a dolejeme vodou, aby sme mali 1 liter tekutiny. Jahody si odložíme na ozdobu. Podľa návodu si uvaríme hustý puding a to z troch pudingových práškov a 1 litra pripravenej tekutiny. Do hotového a uvareného pudingu vmiešame vanilkový cukor a vyšľahané bielky. Premiešame a chvíľku necháme vychladnúť. Na koniec vmiešame jemný tvaroh. Takto pripravenú plnku natrieme na upečené lístkové cesto.
  3. Pripravíme si druhú plnku : Vyšľaháme šľahačky spolu so stužovačmi, pridáme podľa chuti cukor a jemne vmiešame tvaroh. Takto pripravenú plnku natrieme na plnku 1. ( 1/3 plnky si odložíme na ozdobenie ) Na záver si druhé upečené lístkové cesto nakrájame na štvorčeky, a poukladáme na vrch koláčika. Dáme vychladiť. Hotový a vychladený koláčik ozdobíme plnkou, ktorú sme si odložili, jahodami, poprípade grankom, alebo topingom, nakrájame a podávame. Dobrú chuť :-)))