Teplý šalát s fetou, špenátom a čiernymi olivami
Foto: medulienka108
Šalát, ktorý som pôvodne ochutnala u priateľov v trochu pozmenenj verzii. Kamarátka, ktorá je už roky vegetariánkou, bola úplne prekvapená, keď sa celá spoločnosť Zobraziť celý popisŠalát, ktorý som pôvodne ochutnala u priateľov v trochu pozmenenj verzii. Kamarátka, ktorá je už roky vegetariánkou, bola úplne prekvapená, keď sa celá spoločnosť naňho vrhla, akoby sme hladovali celý mesiac. Na druhý deň som ho okamžite urobila doma ako ľahkú večeru. A odvtedy má jednoducho čestné miesto v mojej zbierke receptov.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Lístky špenátu umyjeme a necháme odkvapkať. Cibuľu, cesnak a čili papričku nasekáme nadrobno. Cherry paradajky prekrojíme na polovicu. Syr feta nakrájame na kocky. Čierne olivy na polovice alebo štvrťky.
-
2
K zmesi pridáme bazalku, oregano, olivový olej.
- 3
Dochutíme morskou soľou a čerstvým čiernym korením. Premiešame a dáme piecť do zapekacej misy s vrchnákom do rúry rozohriatej na 180 stupňov - 25 až 30 minút.
- 4
Podávame ako šalát, ľahkú večeru či ako prílohu k hydine - dnes bol mojou prílohou ku grilovaným kuracím prsiam s čerstvou mätou (recept nájdete na mojom blogu: http://vypustitparu.blogspot.co.uk/2013/08/grilovane-kuracie-prsicka-s-cerstvou.html)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
no vidíš to, mňa studený vôbec nenapadol - budem to musieť tiež vyskúšať :) ale určite skús aj urobený v rúre, všetko ti pustí šťavu, chute sa nádherne spoja... neoľutuješ
len smelo do toho! ja väčšinou dávam prednosť zelenine v surovom stave alebo tepelne upravenej tak, aby mi ešte stále chrumkala pod zubami, ale tento zapečený špenátik je jednoducho dobrota... skús a daj mi potom vedieť svoj názor :))
ďakujem :)
aj ja vždy dávam prednosť šalátom zo surovej zeleniny, takže ak by mi recept niekto podstrčil bez ochutnávky, pravdepodobne by som skončila so surovým aj ja. ale fakt by som urobila chybu. chute sa pekne spoja a každá jedna surovina zapečením pustí lahodnú šťavu, ktorá sa ani nedá opísať. človek musí vyskúšať, aby uveril :-))