Teplý šalát s fetou, špenátom a čiernymi olivami

Autor receptu: medulienka108

Šalát, ktorý som pôvodne ochutnala u priateľov v trochu pozmenenj verzii. Kamarátka, ktorá je už roky vegetariánkou, bola úplne prekvapená, keď sa celá spoločnosť naňho vrhla, akoby sme hladovali celý mesiac. Na druhý deň som ho okamžite urobila doma ako ľahkú večeru. A odvtedy má jednoducho čestné miesto v mojej zbierke receptov.

5 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Lístky špenátu umyjeme a necháme odkvapkať. Cibuľu, cesnak a čili papričku nasekáme nadrobno. Cherry paradajky prekrojíme na polovicu. Syr feta nakrájame na kocky. Čierne olivy na polovice alebo štvrťky.
  2. K zmesi pridáme bazalku, oregano, olivový olej.
  3. Dochutíme morskou soľou a čerstvým čiernym korením. Premiešame a dáme piecť do zapekacej misy s vrchnákom do rúry rozohriatej na 180 stupňov - 25 až 30 minút.
  4. Podávame ako šalát, ľahkú večeru či ako prílohu k hydine - dnes bol mojou prílohou ku grilovaným kuracím prsiam s čerstvou mätou (recept nájdete na mojom blogu: http://vypustitparu.blogspot.co.uk/2013/08/grilovane-kuracie-prsicka-s-cerstvou.html)