Tempeh s kôprovkou

evani - fotkaevani, 27. septembra 2015
Tempeh s kôprovkou
Foto: evani

Lebo kôprovka je top :)

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

 sójová




Postup

  1. 1

    Na oleji osmažíme cibuľku, keď je do sklovita, môžeme pridať múku ako záprašku (ja nepoužívam), priliala som sójovú smotanu, troška rastlin. mlieka a kôpor. A povaríme cca 10/15 minút.

  2. 2

    Osolíme, okoreníme.

  3. 3

    Tempeh som trocha osmahla na oleji.

Diskusia k receptu

duskousko
...okrem koprovej omacky asi ostatne nebude jedle...a ak tak iba ak pre vegetarianov...;(...ten "tempeh" to bude asi nejaka "umela hmota"..?! Niet nad krasne upecenu bravcovu krkovicku, alebo bravcove koleno! Inak ta koprovka, vyzera byt podozrivo husta...a nechce sa mi verit, ze v nej nie je muka...
jozka2
Za ten ,,umely"tempeh mas u mna 5****8.
Tempeh je jedlo dalekeho vychodu u nas malo zname.Je to vlastne vitaminova bomba skup.,,B"vitaminov hlavne B 12.Je vynikajuci v prvom rade ako jedlo pre nedonosene deti,deti,chorych po rekonvalescencii,spickovych sporovcov aj normalnych svetobeznikov.Vznokol velmi zaujimavym sposobom,fermentaciou sojovych bobov.Pri jeho uskladneni by nemal lezat sirokou plochou,ale ulozeny uzssou stranou vedla seba,aby sa nezabranovalo styku so vzduchom.@daduska ,skus si to niekde pohladat,zmenis nazor a zacnes ho pouzivat v domacnosti.
vybusna
a dostat tempeh na SK?????? v cechach som videla vela rcp s touto surovinou a stale som po nom tuzila. Vobec som netusila, zeby bol aj na SK....
tiginko
veru je dostať, možno nie všade, ale mávajú ho v bio obchodoch v chladiacich vitrínach




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia