Teľacie kotlety so zeleninou

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Teľacie kotlety s chutnou omáčkou podávajte so zelenými fazuľovými strukmi a s kolieskami opraženej kukurice a vychutnávajte si chuť, ktorú vaši starí rodičia určite poznajú.

4
porcie
40 minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na rozohriatom masle zo všetkým strán opečieme kukuricu a odložíme ju na teplé miesto.
  2. Na tom istom tuku opečieme teľacie kotlety, približne minútu z každej strany, jemne ich posolíme a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C ďalších 8 minút.
  3. Na vytvorenie omáčky pridáme do výpeku nakrájanú cibuľu a podusíme ju až do zmäknutia.
  4. Prilejeme 250 ml vody, pridáme hovädzí bujón a povaríme.
  5. Na zahustenie omáčky použijeme kukuričný škrob, ktorý rozpustíme v troche vody, pridáme do omáčky a krátko povaríme.
  6. Teľacie kotkety podávame s opečenou kukuricou a uvarenými fazuľovými strukmi.