Teľacie kotlety so zeleninou
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Teľacie kotlety s chutnou omáčkou podávajte so zelenými fazuľovými strukmi a s kolieskami opraženej kukurice a
vychutnávajte si chuť, ktorú vaši starí rodičia určite poznajú.
4 porcie |
40 minút príprava |
8 minút na 180 °C |
Postup
- Na rozohriatom masle zo všetkým strán opečieme kukuricu a odložíme ju na teplé miesto.
- Na tom istom tuku opečieme teľacie kotlety, približne minútu z každej strany, jemne ich posolíme a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C ďalších 8 minút.
- Na vytvorenie omáčky pridáme do výpeku nakrájanú cibuľu a podusíme ju až do zmäknutia.
- Prilejeme 250 ml vody, pridáme hovädzí bujón a povaríme.
- Na zahustenie omáčky použijeme kukuričný škrob, ktorý rozpustíme v troche vody, pridáme do omáčky a krátko povaríme.
- Teľacie kotkety podávame s opečenou kukuricou a uvarenými fazuľovými strukmi.