Tekvicové pyré
Vladimír Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a viceprezident Gourmet klubu, 14. augusta 2013
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a viceprezident Gourmet klubu, 14. augusta 2013
Foto: Ľuboš Pilc
5 pohárov po 500ml
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu ošúpeme a odstránime semienka vnútri. Čistú dužinu nakrájame na kocky 3x3 cm, dáme ich do hrnca a podlejeme vodou.
- 2
Dužinu rozvaríme na kašu, až kým sa z nej neodparí voda a neurobí hustá kaša.
- 3
Potom rozvarenú hmotu ešte rozmixujeme ponorným mixérom. Naložíme do pohárov a zavaríme. Pyré používame v zime ako základ na tekvicovú polievku.
- 4
Tip šéfkuchára: Pár lyžíc tekvicového pyré v pretlačených uvarených zemiakoch s tekvicovým olejom urobia s bežnou prílohou zázrak. Základ možno urobiť aj na sladko s vlašskými orechmi a hnedým cukrom alebo s medom. Na recept sa dá použiť akákoľvek tekvica, no najlepšia a najchutnejšia je práve muškátová.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu