Tekvicové pyré
Autor receptu: redakcia
5 pohárov po 500ml porcií |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Tekvicu ošúpeme a odstránime semienka vnútri. Čistú dužinu nakrájame na kocky 3x3 cm, dáme ich do hrnca a podlejeme vodou.
- Dužinu rozvaríme na kašu, až kým sa z nej neodparí voda a neurobí hustá kaša.
- Potom rozvarenú hmotu ešte rozmixujeme ponorným mixérom. Naložíme do pohárov a zavaríme. Pyré používame v zime ako základ na tekvicovú polievku.
- Tip šéfkuchára: Pár lyžíc tekvicového pyré v pretlačených uvarených zemiakoch s tekvicovým olejom urobia s bežnou prílohou zázrak. Základ možno urobiť aj na sladko s vlašskými orechmi a hnedým cukrom alebo s medom. Na recept sa dá použiť akákoľvek tekvica, no najlepšia a najchutnejšia je práve muškátová.
|