Foto: mariaklara
Hoci je táto polievka biela, v lete tradične v piatok má táto polievka u nás zelenú. Aj dnes to nebolo inak.
5 - 6
porcií
porcií
10 - 15 minút
príprava
príprava
15 - 25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks Stredne veľka |
|
asi 30 ml |
|
1 ks stredne veľká |
|
1 ks alebo solčanka |
|
podľa potreby |
|
asi 500 - 750 ml |
|
asi 150 ml |
|
3 - 4 PL na zahustenie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si :
-
2
Obielime, nastrúhame a mierne zasolíme tekvicu.
-
3
Na oleji osmažíme cibuľku.
-
4
Potom na cibuľku dáme mierne vyžmýkanú tekvicu, trochu ju opražíme.
-
5
Podlejeme vodou, pridáme bujón ( soľčanku ), premiešame. Chvíľku povaríme, ochutnáme, či je tekvica mäkká.
-
6
Pripravíme si zátrepku z múky a mlieka.
-
7
Zátrepku vylejeme do uvarenej tekvice a premiešame. Dochutiť ju môže kôprom. Ako príloha sa môže podávať s volským okom a chlebíkom. Dobrá je aj s mäsom na šťav, ale to bude zajtra v sobotu. Dobrú chuť !
nosím im ju na kúpalisko chladenú v termoske a neviem či potom tak spia na deke po tej tekvici, alebo z vystrájania v bazéne.
dá sa takto robiť aj z cukety a keď sa mi podarí hustejšia...šup tam fašírku, ocot, kôpor a prívarok je na svete...
varecha.pravda.sk/recepty/tekvicova-kremova-polievka/9686...
Nebudeš mi veriť, ale aj ja ju zajtra budem variť pre manžela....:-D a tiež s pečenou špekačkou....:-) potom mi napíš, že ako vám obom chutila....:-)