Tava börek

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 6. februára 2014

Rýchlo urobený, ešte rýchlejšie zjedený! :)

Suroviny

4 pláty
100 ml
50 ml
100 ml
1
100 g




Postup

  1. 1

    Zmiešame 100 ml mlieka, 100 ml bieleho jogurtu, jedno vajce a 50 ml oleja, osolíme, okoreníme. Veľkú panvicu potrieme olejom, vystelieme plátom štrúdľového cesta, polejeme tretinou jogurtovej zmesi, položíme další plát cesta, opäť tretinu jogurtu, tretie cesto. Na to rozdrobíme fetu alebo iný balkánsky syr a nasekanú petržlenovú vňať. Polejeme zvyškom jogurtu, okrajmi cesta vsetko prekryjeme. Pečieme 10-12 minút prikryté z jednej strany na slabom ohni, pomocou taniera otočíme a 10 minút z druhej strany. Teplé rozkrájame na trojuholníčky a podávame napr. na raňajky s čiernym čajom.

Diskusia k receptu

sivvi12
Börek je u nás veľmi obľúbený, robím podľa tvojho receptu so špenátom a fetou. A spravím aj tento. Tvoje recepty sú veľmi chutné.
sovka62
Takéto milujem, tuším sa kvôli tomu naučím ťahať to štrúdľové cesto.
neposed
skoda ze nie je uz hotovy vedla mna na tanieri, prave ranajkujem
tatranka
Naozaj veľmi lákavé a podľa teba aj rýchle jedlo. No musela by som si kúpiť hotové štrúdľové cesto.Ináč si ho robím doma a to by už ten rýchly efekt nemalo. Recept si ukladám,lebo sa mi páči.
nazarboncuk
ahojte, dakujem za odkazy, som rada, že vás recept zaujal. @tatranka @sovka netreba tahať cesto :) ja som objavila toto strudlove hotove (4 platky v balíčku) a uz iné nepouzivam.


tiginko
už som sa nad nimi rozplývala na FB, ja tieto boreko/burkové dobroty zbožňujem. Tiež som rada, že je už dostať štrúdľové cesto, odpadá kopec roboty. Ako vždy @nazarboncuk , pekný recept. Patríš medzi stálice v našej kuchyni :-)
betka33
vyzera to dobre a tie serialy turecke ked vidim tam to vsade jedia, tak by som to aj vyskusala, len ja som taka lava, ako to otacas pomocou taniera, to si preklopis na tanier a potom to zase suchnes do panvice?
micanela
ukladam, netusila som co je borek ale uz viem, ze nieco velmi chutne
zuzkacho
Dobré ránko, tak včera som konečne mala ráno čas a urobila túto mňamku, cesto z Tesca štrúdlové, syr som sa pomýlila a kúpila Nivu, ale takú dobrotu som možno jedla naposledy niekde v Ankare....ďakujem veľmi pekne za inšpiráciu a odteraz to bude na našom jedálničku častejšie...božské




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia