Jablkový koláč
Tarte Tatin
Autor receptu: redakcia
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Jablká ošúpeme, nakrájame na
štvrtiny a potom na plátky.
- Z cukru urobíme karamel a než začne hnednúť, pridáme maslo, rozmiešame.
Karamel s maslom vlejeme do stredu okrúhlej formy (priemer 24 cm) a na naň vejárovito poukladáme jablká.
Posypeme škoricou.
- Navrch položíme lístkové cesto, okraje
pritlačíme, prebytočné cesto odrežeme. Dáme na
30 minút do rúry vyhriatej
na 180 stupňov.
- Po upečení nožom okraje koláča jemne
oddelíme od formy. Pripravíme si tanier alebo podnos
a koláč naň preklopíme. Potom ho
necháme vychladnúť.
- Tarte Tatin môžeme podávať s kopčekom
šľahačky alebo vanilkovej zmrzliny.
|