Tarte Tatin

Michal Pažák
executive chef skupiny Al Dente Group, 11. februára 2011
Tarte Tatin
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Krehké maslové cesto:
70 ml, ľadová
200 g
100 g
5 ks
100 g
50 g
 francúzsky




Postup

  1. 1

    Cesto: Studené maslo (100 g) vymixujeme s múkou, až kým nevzniknú malé hrudky. Potom ho vymiesime s vodou na hladké cesto. Zabalíme do fólie a necháme odležať v chladničke.

  2. 2

    Na panvicu s hrubým dnom poukladáme plátky masla (50 g), posypeme rovnomerne cukrom a položíme prekrojený vanilkový struk. Na cukor ukladáme očistené jablká prekrojené na štvrtky.

  3. 3

    Na miernom ohni dusíme, až kým cukor nezačne jemne karamelizovať. Flambujeme calvadosom. Na ovocie uložíme vyvaľkané cesto a okraje pekne našuchoríme. Pečieme asi 20 minút pri 180°. Po dopečení koláč preklopíme na tanier.

  4. 4

    Náš tip: Tarte Tatin je tradičný francúzsky jablkový koláč, chutný však bude aj s hruškami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia