Tarte Tatin
Michal Pažák
executive chef skupiny Al Dente Group, 11. februára 2011
executive chef skupiny Al Dente Group, 11. februára 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: Studené maslo (100 g) vymixujeme s múkou, až kým nevzniknú malé hrudky. Potom ho vymiesime s vodou na hladké cesto. Zabalíme do fólie a necháme odležať v chladničke.
- 2
Na panvicu s hrubým dnom poukladáme plátky masla (50 g), posypeme rovnomerne cukrom a položíme prekrojený vanilkový struk. Na cukor ukladáme očistené jablká prekrojené na štvrtky.
- 3
Na miernom ohni dusíme, až kým cukor nezačne jemne karamelizovať. Flambujeme calvadosom. Na ovocie uložíme vyvaľkané cesto a okraje pekne našuchoríme. Pečieme asi 20 minút pri 180°. Po dopečení koláč preklopíme na tanier.
- 4
Náš tip: Tarte Tatin je tradičný francúzsky jablkový koláč, chutný však bude aj s hruškami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu