Tapiokový dezert

Tapiokový dezert s longanom a mangom

Autor receptu: redakcia

Longan je tropické ovocie, ktoré rastie v strapcoch a trochu sa podobá na známejšie liči. Obsahuje veľa vitamínu C.

6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Necháme zovrieť vodu v hrnci, tapiokové perly prepláchneme na sitku a nasypeme do vriacej vody. Stále miešame, kým nebudú priesvitné na 90 %.
  2. Potom pridáme šťavu z kompótu a chvíľku povaríme, miešame, kým nebudú perly úplne priesvitné. Potom pridáme nakrájaný longan, sladkú uvarenú kukuricu a premiešame. Odložíme z ohňa.
  3. Husté kokosové mlieko osolíme a zohrievame na miernom ohni. Miešame, kým sa rozpustí soľ. Keď mlieko zovrie, odložíme ho z ohňa.
  4. Perly rozdelíme do pohárov, zalejeme kokosovým mliekom a servírujeme s očisteným, nakrájaným mangom a longanom z kompótu.