Tapiokový dezert
Tapiokový dezert s longanom a mangom
Autor receptu: redakcia
Longan je tropické ovocie, ktoré rastie
v strapcoch a trochu sa podobá na známejšie liči. Obsahuje veľa vitamínu C.
Postup
- Necháme zovrieť vodu v hrnci, tapiokové perly prepláchneme na sitku a nasypeme do vriacej vody. Stále miešame, kým nebudú priesvitné na 90 %.
- Potom pridáme šťavu z kompótu a chvíľku povaríme, miešame, kým nebudú perly úplne priesvitné. Potom pridáme nakrájaný longan, sladkú uvarenú kukuricu a premiešame. Odložíme z ohňa.
- Husté kokosové mlieko osolíme a zohrievame
na miernom ohni. Miešame, kým sa rozpustí
soľ. Keď mlieko zovrie, odložíme ho z ohňa.
- Perly rozdelíme do pohárov, zalejeme kokosovým mliekom a servírujeme s očisteným, nakrájaným mangom a longanom z kompótu.