Tandoori Rotis

empedokles - bez fotkyempedokles, 3. mája 2012

Jeden z mnohych indickych variacii chleba.

6
porcií
75 minút
príprava
8-10 minút
na 230 °C

Suroviny

350 g alebo hladka celozrnna muka
5 ml
250 ml
 na potretie




Postup

  1. 1

    Preosiatu muku a sol dame do misky. Pridame vodu a vymiesame makke cesto. Miesime asi 4 minuty. Vlozime do misky jemne potretej olejom a zakrijeme jemne potretou kuchynskou foliou. Nechame odpocivat 1 hodinu.

  2. 2

    Cesto polozime na mukou popraseny povrch a rozdelime ho na 6 casti. Urobime z nich lopticky. Popritlacame ich dlanou a nechame ich zakrite asi 10 minut oddychnut.

  3. 3

    Zatial si pustime ruru na max stupen. Dlanou ich vyformujeme asi na 15 cm kruhy. Pecieme na peciacom papieri asi 8-10min. Podavame teple a potrete maslom. ( potretie maslom je volitelne ) Dobru chut;)

Diskusia k receptu

isar
Myslím, že to ide spraviť s hocakej múky. Také posúchy piekla aj moja babka.
2010
@isar da sa ale sa nerobi, Atta muka - Chapati muka je v podstate hruba muka a pouziva sa na roti , hladka muka je Maida. @michsamant tu pridala vela rozlicnych Indickych receptov na placky.
PS: pouziva sa prepustane maslo- ghee
empedokles
Vacsinou sa Atta melie z polotvrdych odrod psenice, tiez znamej ako tvrda psenica, velmi jemne mleta muka.
Maida je jemne mleta rafinovana psenicna muka.
Ako nahrada je vhodna celozrnna hladka muka.
1x safran
sycka
perfektne :) nenaslo by sa este nieco podobne? :)
zuzihassi
toto velmi nevyzera ako chapati ci roti :) Rotis sa robia uplne tenucke, toto by som prirovnala skor k naanu, ale ani to takto nevyzera :) recept na roti je velmi jednoduchy. V nasich zemepisnych sirkach Attu muku velmi nezozeniete. Ja som naposledy miesala polohrubu a celozrnu, pridate vodu, stipku soli a poriadne dlho miesite. Potom na sucho peciete :) Cesto ma byt skor makke. Doma Roti ani velmi nerobim, lebo bez Atty to nie je ono :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia