Foto: empedokles
Jeden z mnohych indickych variacii chleba.
6
porcií
porcií
75 minút
príprava
príprava
8-10 minút
na 230 °C
na 230 °C
Postup
-
1
Preosiatu muku a sol dame do misky. Pridame vodu a vymiesame makke cesto. Miesime asi 4 minuty. Vlozime do misky jemne potretej olejom a zakrijeme jemne potretou kuchynskou foliou. Nechame odpocivat 1 hodinu.
- 2
Cesto polozime na mukou popraseny povrch a rozdelime ho na 6 casti. Urobime z nich lopticky. Popritlacame ich dlanou a nechame ich zakrite asi 10 minut oddychnut.
- 3
Zatial si pustime ruru na max stupen. Dlanou ich vyformujeme asi na 15 cm kruhy. Pecieme na peciacom papieri asi 8-10min. Podavame teple a potrete maslom. ( potretie maslom je volitelne ) Dobru chut;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
PS: pouziva sa prepustane maslo- ghee
Maida je jemne mleta rafinovana psenicna muka.
Ako nahrada je vhodna celozrnna hladka muka.