Talianske pečené karé

Autor receptu: forneta

Tento recept mám od mojej maminy, ona vie veľmi dobre variť takéto veci.

4-6
porcie
10 minút
príprava
90 minút
na 150-200 °C

Postup

  1. - rúru vyhrejeme na 200 °C -mäso zbavíme prebytočného tuku (necháme len tenkú vrstvu) -vo veľkom pekáči rozpálime olej a zo všetkých strán prudko oečieme -potom ho vyberieme a tuk vylejeme
  2. -do pekáča pridáme vrstvu byliniek -na ne poukladáme cesnak -ne cesnak rozložíme mäso, polejeme ho mliekom, osolíme a okoreníme -pekáč s mäsom vrátime naspäť na oheň a mlieko privedieme do varu -znova odstavíme zo sporáka a pridáme šťavu a kôru
  3. -pekáč vložíme do rúry a pečieme 20 minút. -potom teplotu znížime na 150 °C a pomaly pečieme cca. 1 hodinu -mäso polejeme výpekom -po dopečení necháme mäso asi 10-15 minút