Talianske pečené karé
Autor receptu: forneta
Tento recept mám od mojej maminy, ona vie veľmi dobre variť takéto veci.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
90 minút na 150-200 °C |
Postup
- - rúru vyhrejeme na 200 °C
-mäso zbavíme prebytočného tuku (necháme len tenkú vrstvu)
-vo veľkom pekáči rozpálime olej a zo všetkých strán prudko oečieme
-potom ho vyberieme a tuk vylejeme
- -do pekáča pridáme vrstvu byliniek
-na ne poukladáme cesnak
-ne cesnak rozložíme mäso, polejeme ho mliekom, osolíme a okoreníme
-pekáč s mäsom vrátime naspäť na oheň a mlieko privedieme do varu
-znova odstavíme zo sporáka a pridáme šťavu a kôru
- -pekáč vložíme do rúry a pečieme 20 minút.
-potom teplotu znížime na 150 °C a pomaly pečieme cca. 1 hodinu
-mäso polejeme výpekom
-po dopečení necháme mäso asi 10-15 minút