Syrové tyčinky

egreska - fotkaegreska, 12. mája 2010
Syrové tyčinky
Foto: egreska

Suroviny

Cesto:
250 g
125 g
1/2
1/3
asi 1 čl
1/2 kelímka
100 g
Na posypanie:
1/2




Postup

  1. 1

    -cesto si možete vypracovat v mixeri alebo ručne,ja som nasypala muku do robota,pridala mast a rozmiešala,postupne som pridala aj ostatne ingrediencie na cesto.Vajičko som cele rozmiešala v mištičke a pridala len polovicu,zvyškom budeme potierat..vodu pridavajte podla potreby aby bolo cesto hladke a nelepilo sa .Mne to zobralo ani nie pol deci..

    Syrové tyčinky - obrázok 1
  2. 2

    -cesto ešte premiesime na pomučenej podložke a odložime do chladničky na pol hodinku. -potom rozvalkame na hrubku asi pol cm,potrieme zvyšnym vajičkom a posypeme struhanym syrom alebo semiačkami..

    Syrové tyčinky - obrázok 2
  3. 3

    Preložíme na plech a pečieme na 190 st asi 10 minut.

Diskusia k receptu

hkbarbie
akurat som pozerala ako urobit dcere jej oblubene syrove "tycinky" z obchodu a hla, tvoj recept rovno pred nosom :-) Ona si to nosi do skolky na desiatu :-) Tak ju zajtra potesim!:-) diky za recept!
kucharronald
takéto slané milujem! :) Robievam z lístkového cesta :) nabudúce skúsim z tohto cesta :)
braxi
koľko to je 1/3 droždie, z kocky 42g ?
bozulka
@egre ška ako to krájaš,že ja to mávam trošku cikcakové,mne sa už trochu trasú ruky a ty ich máš ako podľa pravítka?
sovka62
Dnes som tie tyčinky piekla. Zamiesila som už včera a zabalené vo fólii strčila do chladničky. Netušila som, čo spraví cesto do rána, ale len máličko zväčšilo objem. Robila som ich rovno z dvoch dávok (mixér síce trochu protestoval) a dobre som spravila, lebo sú naozaj veľmi dobré. Už som odniesla ochutnať kolegyniam o poschodie nižšie a také nadšenie som už dávno nevidela. Už som im musela posunúť aj recept. Ďakujem, Egreška.
egreska
dakujem sovka,som rada že si kolegynky pochutili...
luss44
parádne sú tieto tyčinky, upiekla som z dvoch dávok nech máme aj na zajtra. Dala som údený syr a hned za tepla píšem chvály, výborné sú. Sestrina svokra pekávala podobné s masťou ale bez syra, vždy boli skvelé a bez hanby som ich kopu u nich pojedla :) Takže tieto mám dalšie do zbierky, vdaka @egreska. Inak, viacero Tvojich rcp mám osvedčených, aj dnes sme mali knedľu podľa Teba :)
luss44
rada pripomeniem tento rcp, opäť som robila tyčinky podľa neho z dvojitej dávky, aby bolo na sviatky aj niečo slané na chrúmanie na stole. Sú vynikajúce, už včera neostala ani jedna, odporúčam vyskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia