Foto: danculka
Tyčinky používam,ako prílohu ku ,,číne,, , ja som použila múku T650...
príprava
Postup
-
1
Z vody cukru a droždia si urobíme kvások a smiesime s múkou, do ktorej som dala soľ,dáme na teplé miesto nakysnúť...
-
2
nakysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik o hrúbke 1/2 cm..
-
3
cesto si rozdelím na ,na 3 -tretiny ,ale len očami ,na strednú tretinu dám nastrúhaný syr s cesnakom a poprášime provensálskym korením..
-
4
spodnú tretinu preložíme cez strednú..
-
5
na preloženú nasypem znovu syr a korenie a preložím vrchnou tretinou...
-
6
váľkom popritláčam,aby sa syr dobre prichytil na cesto...
-
7
pokrájame na 2 1/2 cm tyčinky..
-
8
ktoré takto stočíme,ale viac,toto je len ukážka ako na to...
-
9
pokladáme na plech , vystlaný papierom na pečenie a upecieme do zlata..
-
10
upečené potrieme vodou,aby nestvrdli,chutia aj samostatne, ale aj ako príloha ku číne a pod,,,DOBRÚ CHUŤ!
dakujem.
a kde zmizli tie tvoje krasne cipkovane vajicka?
tak nabuduce sa tesim na vajicka