Syrové špirály - lepkové

manka1 - fotkamanka1, 2. júna 2012
Syrové špirály - lepkové
Foto: manka1

Tento receptík som našla možno pár rokov do zadu. Ja to také rýchle slané pečivo, bez kvasníc. Pomerne rýchlo hotové. Tie štyri kúsky vľavo Zobraziť celý popisTento receptík som našla možno pár rokov do zadu. Ja to také rýchle slané pečivo, bez kvasníc. Pomerne rýchlo hotové. Tie štyri kúsky vľavo - tmavšie - sú nivové, a tie štyri vpravo - načervenkasté - sú tvrdý syr a červená paprika. Ak sa nechajú dlhšie v rúre, tak môže byť aj trochu tmavšie.

50 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

CESTO:
250 g
500 g
200 ml
1 ks
PLNKA:
250 g strúhaný
250 g (Hera)
1 ČL




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme plnku - postrúhaný tvrdý syr zmiešame s maslom (Herou - kto čo vyznáva) ochutíme mletou paprikou, rascou a vegetou. Ja to robievam ešte rýchlejšie - prichystám súčasti plnky - no nič nezmiešavam.

  2. 2

    Polohrubú múku spolu s PDP, pridáme mlieko, tuk na pečenie - Heru, trochu soli - všetko spolu miesime, až kým vznikne cesto. Vyvaľkať ho na obdĺžnik, tento natrieme plnkou - ja natieram maslom(Herou) trochu zmäknutým a natieram nožíkom natenko, posypem strúhaným syrom (niekedy použijem aj postrúhanú NIVU -keď je dlhšie v chladničke a nikto ju neje), posypem červenou paprikou, mletou rascou a trochou soli - niekto nemusí soliť - lebo oba syry, aj tvrdý, aj Niva soľ v sebe majú, trochu pri tvrdom syre tej vegety (alebo solčanky -je bez glutamanu)

  3. 3

    Keď to takto máme ponatierané, posypané, tak môžeme zvinúť do rolády pomocou prstíkov. Malo by sa to dať stuhnúť do chladničky, ale to ja nerobím. Hneď krájam na tenké kolieska - sú trochu stlačené, ako keď krájate roládu, ale pri pečení sa vyformujú do guľata. Kladieme na plech s papierom na pečenie (alebo pomasteným, alebo nemastený teflónový). Dáme piecť do rúry, vyhriata na asi 200°C.

Diskusia k receptu

3sandra3
mňam,,,tie musia byť veľmi chutné. Syrové sú výborné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia