Foto: palma
Posledné dni vianočných sviatkov sú pred nami. Ak na Troch kráľov čakáte návštevu, skúste pripraviť jednoduché slané slimáky.
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
500 g |
|
200 g studené |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
Plnka: | |
250 g tvrdý strúhaný |
|
250 g |
|
1 ČL |
|
3 ČL |
|
Postup
-
1
Zo všetkých ingrediencií si vypracujeme cesto, zabalíme ho do fólie a necháme vychladiť. Pripravíme si syrovú plnku zo všetkých prísad okrem rasce.
- 2
Vychladnuté cesto a aj plnku si rozdelíme na dve polovice. Prvú polovicu cesta rozvaľkáme a rovnomerne natrieme syrovou plnkou. Zrolujeme cesto do rolády a dáme vychladiť do mrazničky. Rovnako spracujeme aj druhú polovinu. Pred zrolovaním ju ale môžeme posypať mletou rascou.
- 3
Po správnom vychladení krájame rolády na tenké plátky (3 – 4 mm). Kolieska ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme do zlatista pri teplote 200 °C približne 15 – 17 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Už sa teším ako si ich dáme k vínečku... :-))
Ďakujem za recept.