Syrové slané pečivo fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 31. júla 2012

Toto slané pečivko robím veľmi často.Je krehké a chutné.V nedeľu má byť veľmi teplo, tak som to upiekla skôr na oslavu.Uložím do krabice a Zobraziť celý popisToto slané pečivko robím veľmi často.Je krehké a chutné.V nedeľu má byť veľmi teplo, tak som to upiekla skôr na oslavu.Uložím do krabice a bude pripravené.

20 minút
príprava
200 minút
na 20 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 g
1,1/2 dl
1 ks
podla chuti
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    cesto som spracovala z múky, vajca , strúhaného syra, masla, smotany, soli a nechala som ho po vymiesení odpočívať v chladničke 12 hod. može sa aj upiecť po jednej hodine..rožvaľkala som ho a vykrajovala formičkami..

    Syrové slané pečivo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ukladala na plech..

    Syrové slané pečivo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ke´d bolo všetko vykrojené, potrela som ho vajíčkom a posypala rascou..

    Syrové slané pečivo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Trúbu som vyhriala na 200 st. a pieklo sa 20 min.občas ho posypem aj strúhaným syrom, alebo celým makom...výborné....dobrú chuť..

    Syrové slané pečivo (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

fany1602
to vyzerá super!už to mam uložené!ako náhle bude čas už to aj skúšam!!!dakujem.
helca103
ja robím s kyslou smotanou ale tieto tvoje sú určite chutné tak na budúce dám sladkú a porovnám chute :-)
@izabella929 Ty zaváraš,vypekáš,vyváraš - stíhaš vôbec spať? Teba musia doma na rukách nosiť... šikovná gazdiná
zdezda
výborný receptík, rokmi osvedčený, ja si prácu trochu zľahčujem, vyvaľkané cesto hneď natriem vajíčkom a posypem čím chcem a až potom radielkom vykrajujem geotvary, aby mi neostávali zbytky a nenarobím si toľko kvapancov z vajíčka, som pohodlná ?
medulienka122
Zdezda, ja to robím presne tak, ako ty- najprv natriem,posypem, až potom vykrajujem. Nemyslím, že si pohodlná, len vynachádzavá, ako aj ja:-)).Tento rcpt. poznám s menšími zmenami, je super!
evanaaa
Takéto slané pečivko sa veru zíde na každú príležitosť, alebo len tak, na zajedenie.
medovnicek
tohoto sa nevedia dojesť moji chalani, recept som si odložila a istovyskúšam
izabella929
@miqiqiqa , toto je super, netreba ani smotana, stačí zmiesiť múku,syr,a maslo a hodiť do chladničky...sú krehké a dlho vydržia, ak sa nespapkajú.-)
mersie
niečo také som hladala ukladam do KK a zajtra to vyskusam upiect.dakujem
izabella929
@mersie , sú výborné, uložím do krabice a vždy& mám po ruke, keď potrebujem.-)občas zvaknem robiť aj zom zbytkov...pozbieram v chladničke čo mám: troška bryndze, rôzne syry, smotanu a sú výborné.-)
zuzanka1367
Milá @izabellka dnes som vypekala pre dcéru, sladké podľa @alex37 a slané podľa Tvojho receptu. Sú super krehké, voňavé, maslové. Tu som už nezaváhala a robila som z dvojnásobnej dávky, aby aj nám ostalo, vďaka za recept.


izabella929
@zuzanka1367 ,moje srdiečko zlaté...som rada, že si vyskúšala tento recept...ďakujem pekne..)veľmi sa teším, že vám chutia tieto slané jednohubky...bolo to veľmi dávno a je to spomienka na môj domov...nerada sa už vraciam v myšlienkach zpäť, bolí to stále...ale ty Zuzanka si anjelik, mám ťa rada a teším sa na tvoje nové recepty..
zolik
@Izabella929
Velka vdaka za recept. Tieto syrove keksiky su fantasticke a vysoko navykove. Ja viem, ze nerada spominas, ako si pisala vyssie, ale ja som Ti chcela urobit trosku radost, ze si pridala vyborny recept. Pa


izabella929
@zolik ,no čo ti mám napísať...teším sa že ti syrové pečivko chutí a vykrojila si nádherné kvietočky, čo ja milujem...a ak to bolo dosť smutné pred rokom, dnes je nostalgia možno silnejšia..ďakujem pekne za vyskúšanie receptu.-)
grula
smotana sladká - 33% na šľahanie alebo 14% na varenie
marianne
@izka nieje kedy moc fotiť, ale ďakujem za recept, fakt vynijakúce je toto slané pečivko...musim uznať, že na lepšie som zatiaľ nenatrafila....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia