Syrové pagáče fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 2. júna 2013

Viem,že už je tu veľa receptov na syrové pagáče ale dnes som skúšala dva recepty v jednom a tu je výsledok.

74
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

750 g
42 g
300 ml
1 ČL
1 ks
250 ml
100 ml
125 g
1 ks
1 ČL
150 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme si dobre kysnuté cesto to som nefotila.Dala som si urobiť kvások,preosiala múku a do stroja som si dala vlažné mlieko do ktorého som rozšľahala soľ,žĺtko a syr v črievku.Najprv som si dala tekuté prísady a potom múku kde som dala 1 ČL cukru,nastrúhala zemiak, polovicu postrúhaného syra a na koniec kvások. Strojom cesto vypracúvam 10 minút. Vypracované cesto som si dala na pracovnú dosku ktorú som pomúčila cesto som vyvaľkala a skladala. Skladala som nasledovne - preložíme cesto s ľava do prava s prava do ľava z dola hore a z hora dole-toto si treba zapamatať a presne takto skladať 3x vždy po prekladaní nechať 20 minút kysnúť. Keď to máme už 3x naskladané a nakysnuté vyvaľkáme asi na 1-2 cm a vykrajujeme kolieska.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto povykrajované necháme ešte na plechu asi 10 minút - potom potrieme vyjíčkom ktoré sme rozšľahali aj s bielkom čo nám ostalo s cesta tam sme dali len žĺtko a posypeme postrúhaným syrom.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme asi 20-25 minút na 180 stupňov ja mám teplovzdušnú rúru - do ružova. Treba si sledovať. S tejto dávky je 74 kusov.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

cesminaz
..mnaaam vyzeraju nadherne ;-DD ukladam a vyskusam istotne,dakujem za receptik :-)
paeva
môžem použiť aj domáci syr? isto vyskúšam
sonulienka
Ďakujem Vám za komentíky @paeva kľudne možeš použiť aj domáci syr. Ako som už písala toto je kombinácia dvoch receptov tak,že fantázie sa medze nekladú.
manya
vyzerajú dobre, len zahryznúť, ukladám, vyskúšam.
jerica
@sonulienka , vieš , že tento recept by si mohla použiť aj na žemle, rohlíky,pritom by nevadilo keby cesto bolo naskladané, alebo aj iné raňajkové pečivo. Samozrejme s inou múkou, trebárs špaldovou. Perfektne si si skombinovala recepty:-)
sonulienka
Ďakujem Vám a Jarka už som skúšala aj špaldovú múku aj bezlepkovú ale nie všetko sem na varechu hodím. Dcéra má bezlepkovú dietu tak pečiem aj také dietnejšie.
medovnicek
Sonulienka takéto recepty vyhľadávam, keď mi má prísť návšteva, takže si tento tvoj recept odkladám a určite vyskúšam
brambora
ten zemiak sa do cesta struha na jemnom (mrkvovom) struhadle alebo na tom hviezdickovom uplne na kasu? chcela by som ich cez vikend robit, tak nech nechaosim potom. :D dakujem.
sonulienka
@brambora áno na jemnom /mrkvovom/ strúham uvarený zemiak.
Držím palce aby sa Ti podarili a hlavne aby chutili.
Aj ja sa chystám robiť škvarkové pagáče a makové rožky.
brambora
dnes som ich robila a musim povedat, ze su fantasticke. krasne chrumkave. nabuduce musim urobit len z polovicnej davky lebo ich je vela pre nas dvoch. :D dakujem za recept.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia