Foto: sonulienka
Viem,že už je tu veľa receptov na syrové pagáče ale dnes som skúšala dva recepty v jednom a tu je výsledok.
porcií
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Vypracujeme si dobre kysnuté cesto to som nefotila.Dala som si urobiť kvások,preosiala múku a do stroja som si dala vlažné mlieko do ktorého som rozšľahala soľ,žĺtko a syr v črievku.Najprv som si dala tekuté prísady a potom múku kde som dala 1 ČL cukru,nastrúhala zemiak, polovicu postrúhaného syra a na koniec kvások. Strojom cesto vypracúvam 10 minút. Vypracované cesto som si dala na pracovnú dosku ktorú som pomúčila cesto som vyvaľkala a skladala. Skladala som nasledovne - preložíme cesto s ľava do prava s prava do ľava z dola hore a z hora dole-toto si treba zapamatať a presne takto skladať 3x vždy po prekladaní nechať 20 minút kysnúť. Keď to máme už 3x naskladané a nakysnuté vyvaľkáme asi na 1-2 cm a vykrajujeme kolieska.
-
3
Takto povykrajované necháme ešte na plechu asi 10 minút - potom potrieme vyjíčkom ktoré sme rozšľahali aj s bielkom čo nám ostalo s cesta tam sme dali len žĺtko a posypeme postrúhaným syrom.
-
4
Pečieme asi 20-25 minút na 180 stupňov ja mám teplovzdušnú rúru - do ružova. Treba si sledovať. S tejto dávky je 74 kusov.
Držím palce aby sa Ti podarili a hlavne aby chutili.
Aj ja sa chystám robiť škvarkové pagáče a makové rožky.