Syrová roláda s olivou

Autor receptu: sajgy

Táto roláda sa u nás pripravuje na rôzne rodinné stretnutia. Oslavy narodenín, rodinné posedenie so súrodencami, či rôzne sviatky. Roláda je rýchla a všetkým veľmi chutí.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Syrokrém si rozšľaháme spolu s maslom,soľou a pretlačeným cesnakom.Podľa chuti, aby ste v syrokréme cítili výrazne všetky chute použitých ingrediencií.
  2. Formu, ktorú použijeme na roládu, si jemne vymastíme olejom / len aby sa prilepila potravinová fólia /, položíme do nej potravinovú fóliu. Plátky syra poukladáme na fóliu tak, aby sa málo prekrývali. Nastriekame sáčkom ochutený syrokrém / asi do pol formičky /, poukladáme osušené olivy / v jednom rade pozdĺž formy tak asi uprostred / a zastriekame syrokrémom až do plna. Zarovnáme do hladka. Prikryjeme plátkami syra a prekryjeme vysiacou fóliou.
  3. Formu dáme odpočinúť do chladničky na zatuhnutie. / 3 - 4 hodiny / Nakrájame na pol centimetrové kúsky. Servírujeme na listovom šaláte, alebo ich poukladáme na misu. K tomu domáci chlebík urobí úžasnú chuť a o atmosféru v rodinnom kruhu je postarané.