Syr bez vyprážania fotorecept

gabikab - fotkagabikab, 26. júna 2010
Syr bez vyprážania (fotorecept)
Foto: gabikab

Tento recept mám z internetu, je to veľmi jednoduché a hlavne rýchle...

15 minút
príprava
20 minút
na 230 °C

Suroviny

300 g
300 g
6 ks




Postup

  1. 1

    Formu na muffiny (môžu byť aj hrnčeky) si vymastíme a vysypeme strúhankou. Začíname vrstviť syrom,posypeme šunkovou salámou(šunkou),dáme vajíčko,zase posypeme šunkovou salámou (šunkou) a nakoniec to celé zakryjeme syrom.

    Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Formu (hrnčeky)vložíme do vyššieho pekáča a nalejeme vriacu vodu asi do polovice pekáča. Dáme to do vyhriatej rúry na 230 stupňov a pečieme asi 20 minút do zlatista. Pre vegetariánov to môžme pripraviť bez šunky.

    Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto to vyzerá upečené.

    Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prajem dobrú chuť.

    Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

babav
To je vyborny napad!Chutne aj pekne!
puntodadino
Robim to podobne-ale bez masa.Na dno formy dam osmahnuty por,vajcia s rozmiesanym syrom,trocha struhanky,trocha piva a spicku spicky prasku do peciva.A syrove muffiny su ako z rozpravky
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Je to zaujímavý recept, vyskúšaný už, je to dosť sýte, ale kto zvádne, prosím.
duschko
Poznam tento recept, lepsie povedane obdobny. Len nedavam tam cele vajicko, ale rozsprudlovane. Tak mi to chuti lepsie. Odporucam.
marienka44
Moj problem je to , ze nemam formu na mafiny. Ake hrnceky ju mozu nahradit? Porcelanove? Neprasknu pocas pecenia? Hrnceky pouzivam na caj a bielu kavu.
gabikab
@marienka44 - môžu byť porcelánové - nenafarbené, alebo zapekacie misky, ktoré môžu ísť do rúry.Počas pečenia neprasknú, lebo sú ponorené v pekáči s horúcou vodou.
evia
zaujímavé, vyskúšam, a musí sa dávať voda aj keď sa použije teflonová forma na mafiny?
klaura
už som tento recept niekde videla a už vtedy som si povedala, e vyskúšam. Vyzerá veľmi dobre a hlavne sa neprepaluje tuk ako pri vysmážaní ... ďakujem za pripomenutie ... uložím, nezabudnem naň a v týždni vyskúšam ... :)
gabikab
@evia - neskúšala som, ale nič by sa nestalo. Upieklo by sa tak, či tak. :-]
evanaaa
Toto je dobré papanie na letnú večeru, tefl. plech mám, sú tam také vaničky, a aj porcelánové mištičky na zapekanie. Niekde na Spektre dávali podobné niečo, myslím, že tam šiel aj hrášok.
jerica
Nenáročné , chutné , terasové mufiny , (partia na terase ) ešte k tomu paprika , paradajky , dobré pivko , mňam.
garanco
Pekný a určite aj výborný recept. Určite vyskúšam, ale vajce urobím ako
duschko.
jody
Recept poznám, je veľmi chutný, len sa mi potom nechcelo umývať tie hrnčeky (lebo som ako vždy robila trojitú porciu :-))
aroooo
Vyzerá to veľmi dobre a aj asi chutí so zeleninovým šalátikom, nooo..A keď dám len 12 dierkovanú mufinovú formu piecť do rúry bez vody nepripáli sa od spodku?
stefanus191
vyborny napad s formou na mafiny, doteraz som to robil iba v hrncekoch , ozaj dobre a chutne a vajicka davam tiez rozhabarkovane...
bublika
idem dnes na to! uz sa tesim
dam tiez 12 muffinkovu formu tak dam vediet ake boli :)
fionecka
tiež odporúčam vajíčko rozšľahať .... ja to robievam do veľkej zapekacej misy a pootm krájam jednotlivé porcie. Mňam, aké to je dobrééééé
evanaaa
To, čo som videla naSpektre, tam tiež dávali celé vajíčko, nič sa nestane, keď sa vyskúšajú obidva spôsoby.
anina43
plech na mafinky nemám, ja som tento rcp vyskúšala, šálky /porcel. hrnčeky/ som vymastila, vysypala strúhankou, do hrnčeka som dala vrstvu strúh. syra, potom pokr. šunku, rozkl. vajce, zase šunku a syr, no dobre je to aj bez vajca. hrnčeky som uložila do hlbšieho plechu, do ich plovice naliala vodu , strčila do vyhr. rúry na 230 st. a piekla som to tuším 20 min. do zlatova. na spodok a do stredu dať veľa syra, navrch menej . hrnčeky som plnila až po okraj. odporúčam nechať si z toho vajca trochu a pokvapkať syr navrchu. neviem kde som tento recept objavila, možno tu n Vareche, ale výsledok je výborný,
foska
Robila som dnes na ranajky do salok a je to vyborne. Nabuduce vsak musim naliat viac vody do pekacika, lebo vajicko som mala nedorobene. Skusim to aj farebne vylepsit troskou hrasku a cervenou kapiou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia