Syr bez vysmážania  (fotorecept)
	        Autor receptu: klaura
	         
	        
	        Zistila som, že tento výborný, jednoduchý recept na Vareche chýba ... a to je škoda.  Takýto syr je zdravší ako klasický vysmážaný, pretože neobsahuje toľko tuku a syr v ňom je šťavnatý a vláčny.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	35-45 minút  na 200 °C  | 
Postup
- Syr si nastrúhame, šunku nakrájame na drobné kocky,  Môžete použiť ľubovoľnú salámu, ja som mala kurací parizer.
 - Klasické raňajkové porcelánové šialky vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.   Na 1 osobu - 1 šialka, pre lepších papákov aj 2  :)
 - Na dno šialky dáme vrstvu syra.
 - Potom vrstvu šunky  (salámy, párkov ...)
 - Na to rozklepneme do každej šialky 1 vajíčko, môžeme osoliť, okoreniť ... ale ja nesolím ... syr je slaný dosť ...
 - Zas vrstvu šunky.
 - Plnenie šialky ukončíme vrstvou syra.
 - Šialky uložíme na plech (pekáč) a nalejeme do neho vodu ...  Vložíme do rúry a pečieme. 
Čas pečenia si každá odhadne sama podľa svojej rúry ... syr by mal mať krásnu zlatú farbu a chrumkavú kôrku.
 - Upečieme do zlatista.  
Podávame so zemiakmi, keďže varíme zdravo, aj zemiačky sú len uvarené ...  :) a s čalamádou zo súdka ...
Samozrejme, že si pokojne môžete dať k tomu hranolky, opekané zemiaky, kašu ....