Sypaná maková štrúdľa

Autor receptu: hera

Recept pochadza od mojej byvalej kolegyne z prace (ospravedlnujem sa ja tu nemam dlzne a makcene)

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Velkost hrncekov prisposobte velkosti plechu ktory mate k dispozicii. Zmiesame v miske spolu jeden hrncek maku,muky a praskoveho cukru- takuto zmes si urobime este do dvoch misiek.(spolu budeme mat tri misky zmesi).
  2. Jablka osupeme ,zbavime jadernika a nastruhame-rozdelime na polovice.
  3. Na vymasteny a mukou vysypany plech navrstvime rovnomerne zmes z jednej misky a rukou popritlacame na to rovnomerne rozvrstvime asi pol kila struhanych jablk. Na ne potom rozvrstvime zmes z dalsej misky a popritlacame a zase jablka a nakoniec zmes z poslednej misky. Po vrchu poukladame nakrajane maslo(krajame na asi tri mm hrube platky) a dame piect. Ak mame vacsi plech tak pridame maslo tak aby cely plech bol rovnomerne pokryty.