Svieži ovocný koláč

randy - fotkarandy, 24. júna 2014
Svieži ovocný koláč
Foto: randy

Momentálne mám plnú chladničku ovocia, tak stále vymýšľam čo s ním. Potom z toho vzniknú také skvelé recepty ako je tento. Je to výborný Zobraziť celý popisMomentálne mám plnú chladničku ovocia, tak stále vymýšľam čo s ním. Potom z toho vzniknú také skvelé recepty ako je tento. Je to výborný svieži koláčik na letné horúce dni.

15-20 minút
príprava
30-40 minút
na 150-180 °C

Suroviny

Cesto:
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
4 ks
3 PL
2 hrnčeky
1 ks
1 PL
Plnka:
2 tégliky
3 tégliky
2 bal.
Ovocie:




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto dáme do misy a vypracujeme redšie cesto. Vylejeme ho do maslom vytretej a múkou vysypanej formy alebo na plech. Ja som použila okrúhlu formu. Pečieme v predhriatej rúre pre teplote 150-180 °C asi 40 minút.

  2. 2

    V druhej miske si zmiešame tvaroh, vanilkové cukre a kyslú smotanu.

  3. 3

    Ja som si korpus prerezala na dve časti. Na jeden som natrela plnku, naukladala kopu ovocia, zasa plnka a na to druhý korpus. Vrch som natrela plnkou a navrch opäť kopu ovocia. Koláčik sa dá do chladničky a keď stuhne tak podávame.

Diskusia k receptu

evanaaa
@randy , upiekla si ozaj dobrý koláčik, takéto ovocné sú príznačné pre toto obdobie a mám ich rada, či už sú to hrnčekové, kysnuté alebo obyčajná bublanina. Tvoj je jednoduchý, ale aj, ako spomínaš, osviežujúci.
1x randy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia