Foto: randy
Momentálne mám plnú chladničku ovocia, tak stále vymýšľam čo s ním. Potom z toho vzniknú také skvelé recepty ako je tento. Je to výborný Zobraziť celý popisMomentálne mám plnú chladničku ovocia, tak stále vymýšľam čo s ním. Potom z toho vzniknú také skvelé recepty ako je tento. Je to výborný svieži koláčik na letné horúce dni.
príprava
na 150-180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
4 ks |
|
3 PL |
|
2 hrnčeky |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
2 tégliky |
|
3 tégliky |
|
2 bal. |
|
Ovocie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto dáme do misy a vypracujeme redšie cesto. Vylejeme ho do maslom vytretej a múkou vysypanej formy alebo na plech. Ja som použila okrúhlu formu. Pečieme v predhriatej rúre pre teplote 150-180 °C asi 40 minút.
- 2
V druhej miske si zmiešame tvaroh, vanilkové cukre a kyslú smotanu.
- 3
Ja som si korpus prerezala na dve časti. Na jeden som natrela plnku, naukladala kopu ovocia, zasa plnka a na to druhý korpus. Vrch som natrela plnkou a navrch opäť kopu ovocia. Koláčik sa dá do chladničky a keď stuhne tak podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu