Svieži čučoriedkový koláč

wildrane - fotkawildrane, 11. septembra 2014
Svieži čučoriedkový koláč
Foto: wildrane

receprík od kolegyne :)

15 minút
príprava
15-20 minút
na 170 °C

Suroviny

5 ks
250 g
6 PL
1 dcl
200 g
1 ks
330 ml
2 ks
1 ks
1 ks
1 pohár

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtka vymiešame do penista s pr. cukrom, pridáme vodu a olej, postupne muku a sneh z bielok. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme na 170 st 15-20 minút

  2. 2

    Po vychladnutí navrstvime plnku. Príprava: vyšľaháme smotanu na šľahanie s vaíl. cukrom, opatrne pridáme kyslú smotanu. Na plnku vysypeme čučoriedkový kompót bez šťavy.

  3. 3

    Na čučoriedky nalejeme mierne vychladnuté želé, ktoré sme si pripravili zo šťavy z kompótu, do ktorej sme pridali vodu do množstva 500 ml. Primiešamé zlatý klas a uvaríme do zhustnutia.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: