Foto: soncya
Dcére k narodeninám
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
6 ks |
|
250 g |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
3 PL |
|
6 PL |
|
6 PL horúca |
|
Plnka tvarohová: | |
500 g (alebo jemný) |
|
250 ml |
|
1/2 bal. |
|
2 bal. mrazená zmes |
|
2 cl (alebo griotka,amaretto) |
|
4 PL do ovocia |
|
Ganache: | |
200 g |
|
200 ml |
|
do tvarohového krému |
|
do krému |
|
Postup
-
1
Korpus: Bežným spôsobom si pripravíme piškótový korpus: žĺtky s cukrom do penista, pridať horúcu vodu a olej, vymiešať do hladka. Pridávať po lyžiciach sypkú zmes (múka s práškom do pečiva, štipkou soli a kakaom) a tuhý sneh z bielkov. Tortovú formu vystelieme dno pečiacim papierom a vlejeme cesto. Pečieme cca 35 - 40 minút pri 180 stupňoch Celzia.
- 2
Tvarohový krém: Tvaroh s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou si vymiešame do zhustnutia so šľahačkouvou smotanou a stužovačom. Dáme chladiť.
- 3
Do kastrólika si nasypeme cukor, necháme skaramelizovať, pridáme likér a lesnú zmes. Necháme prehriať, ale neuvaríme na kašu.
- 4
Vychladnutý korpus prekrojíme a bohato pokropíme šťavou z lesnej zmesi. Naplníme tvarohovou plnkou. Necháme si asi 1/4 plnky na potretie torty. Pripravíme si ganache polevu a naplníme s ňou kornútok z pečiaceho papiera, alebo iné vrecko na zdobenie. Vyrobíme si čokoládový okraj a necháme zatuhnúť. Vychladnuté ovocie opatrne poukladáme do stredu torty pre chuť ale aj dekoráciu. Celkom jednoduchá, ale efektná torta. Foto v reze:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/cokoladova-poleva-ganache/15490...
Prepáč že tak neskoro, ale forma má priemer 26 cm.