Svieža ovocno-tvarohová torta
Autor receptu: soncya
Dcére k narodeninám
12 porcií |
60 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup- Korpus: Bežným spôsobom si pripravíme piškótový korpus: žĺtky s cukrom do penista, pridať horúcu vodu a olej, vymiešať do hladka. Pridávať po lyžiciach sypkú zmes (múka s práškom do pečiva, štipkou soli a kakaom) a tuhý sneh z bielkov.
Tortovú formu vystelieme dno pečiacim papierom a vlejeme cesto. Pečieme cca 35 - 40 minút pri 180 stupňoch Celzia.
- Tvarohový krém: Tvaroh s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou si vymiešame do zhustnutia so šľahačkouvou smotanou a stužovačom. Dáme chladiť.
- Do kastrólika si nasypeme cukor, necháme skaramelizovať, pridáme likér a lesnú zmes. Necháme prehriať, ale neuvaríme na kašu.
- Vychladnutý korpus prekrojíme a bohato pokropíme šťavou z lesnej zmesi. Naplníme tvarohovou plnkou. Necháme si asi 1/4 plnky na potretie torty.
Pripravíme si ganache polevu a naplníme s ňou kornútok z pečiaceho papiera, alebo iné vrecko na zdobenie. Vyrobíme si čokoládový okraj a necháme zatuhnúť. Vychladnuté ovocie opatrne poukladáme do stredu torty pre chuť ale aj dekoráciu.
Celkom jednoduchá, ale efektná torta.
Foto v reze:
|