Svieža ovocno-tvarohová torta

Autor receptu: soncya

Dcére k narodeninám

12
porcií
60 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Bežným spôsobom si pripravíme piškótový korpus: žĺtky s cukrom do penista, pridať horúcu vodu a olej, vymiešať do hladka. Pridávať po lyžiciach sypkú zmes (múka s práškom do pečiva, štipkou soli a kakaom) a tuhý sneh z bielkov. Tortovú formu vystelieme dno pečiacim papierom a vlejeme cesto. Pečieme cca 35 - 40 minút pri 180 stupňoch Celzia.
  2. Tvarohový krém: Tvaroh s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou si vymiešame do zhustnutia so šľahačkouvou smotanou a stužovačom. Dáme chladiť.
  3. Do kastrólika si nasypeme cukor, necháme skaramelizovať, pridáme likér a lesnú zmes. Necháme prehriať, ale neuvaríme na kašu.
  4. Vychladnutý korpus prekrojíme a bohato pokropíme šťavou z lesnej zmesi. Naplníme tvarohovou plnkou. Necháme si asi 1/4 plnky na potretie torty. Pripravíme si ganache polevu a naplníme s ňou kornútok z pečiaceho papiera, alebo iné vrecko na zdobenie. Vyrobíme si čokoládový okraj a necháme zatuhnúť. Vychladnuté ovocie opatrne poukladáme do stredu torty pre chuť ale aj dekoráciu. Celkom jednoduchá, ale efektná torta. Foto v reze: