Svieža jahodová torta

zlatulik3 - fotkazlatulik3, 30. augusta 2012
Svieža jahodová torta
Foto: zlatulik3

Jahody mám v záhrade celoročne,tak som dala dokopy par ingrediencií a vznikol s toho dobry zakusok a hlavne svieži..:-)

8-10
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
5 PL
5 PL
pol balička
PLNKA:
300 gr
1 KS - 250 ml
3 KS
3 PL
1 Ks - 250ml
1 Ks - 10g
Na polevu:
100 gr




Postup

  1. 1

    Spravime si piškotove cesto.Vajička rozdelime,vyšlahame z bielkov sneh..a k žltkom pridame muku,cukor,a PDP a ked to vymiešame tak tak prilejeme vyšlahany sneh...Masu vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy.Pečieme asi 15 az 20 minut..podla rury..

  2. 2

    Spravime si plnku: polovičku jahôd vymixujeme s tvarohom,vanilkovym cukrom a praškovym cukrom..Zo smotany vyšlahame šlahačku a pridame k jahodam a tvarohu..Vylejeme na piškotove cesto,ostatok jahôd poukladame na plnku..Potom uvarime želatinu a polejeme na vrch..Ja som ešte pokvapkala čokoladou..:-) Dobru chut..

Diskusia k receptu

jarca
Tortička je isto výborná, ale privítala by som keby bola uvedená gramáž aj pri tvarohu, smotane a želetíne, pretože majú rôzne balenia.
Potom skúsim upiecť, pretože také máme radi, teraz si ukladám do KK.
gionima
ukladam do kk skoda,ze uz je po sezone ale buduci rok vyskusam :)
cica2
výborná torta a ešte s jahodami, mňam :-)
dogagador
super recept, iba ta cokolada sa mi k tomu akosi nehodi, ale to uz je moj problem
evanaaa
Aj mne sa páči,a le mi tiež chýba gramáž napr. tvarohu, ja mám momentálne doma jemný tvaroh Pilos z Lidla, je v akcii, ale pol kg balenie, a tvoje je asi 250 g, nie?
zlatulik3
Dakujem vam za komentare,ja som ju prvykrat robila a použila som čo mala doma..:-) dopisala som gramaže a ta želatina bola praškova..a samozrejme aj ten cukor môžete dat podla seba,ja stale všetko koštujem a až potom nalejem na piškotu..:-)Niekto lubi sladšie a niekto nie.A ešte niečo,ta plna s tvarohom a jahodami je trošku redšia,môžete dat nieco na zahustenie,ako želatinu..ale ja som nedala nič a zatial to držalo dobre..:-) ja len pre istotu..
evanaaa
@zlatulik , do tverohovej plnky môžeš dať na zahustenie pudingový prášok alebo maizenu, spevní ho a aj ochutí - sem by sa hodil jahodový, keď robíš z jahôd a bol by aj ferebný, ružový. Tortička ako "vyšitá", mať ju tak pred sebou............




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia