Tento recept na tieto rezy mám vary tridsať roky.Občas ho robievam na sviatočné chvíle napr.na narodeniny.Rezy sú fajné jemné a šťavnaté.
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
| 8-10 ks podľa veľkosti |
|
| 10 PL |
|
| 350 g |
|
| 400 g |
|
| 1 ks |
|
| Plnka: | |
| 3 dl |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 250 g |
|
| 150 g |
|
| podľa chuti (nemusí byť) |
|
| 7 dl |
|
| 1,5 PL alebo zlatý klas |
|
| 1 ks |
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
Postup
-
1
Zltka vyšľaháme s vriacou vodou.Pridáme cukor a šľaháme kým sa cukor nerospustí.Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva.Zľahka premiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom.
-
2
Z mlieka a zl.klasu uvaríme puding.Zvlášť vyšľaháme maslo s cukrom a spojíme s vychladnutým krémom.
-
3
Do krému pridáme instantnú kávu./Nemusí byť!/
-
4
Vychladnutý korpus rozkrojéme na poloy a naplníme krémom.
-
5
Na krém poukladáme štvrťky ovocia./Ovocie môže byť rôzné,podľa chutí./
-
6
Do scedenej šťavy dolejeme vody do pol litra a pridáme maizenu a vanilkový cukor a taktiež podľa chutí môžme pridať aj cukru.Uvaríme puding.
-
7
Necháme trošičku vychladnúť a vylejeme na koláč.Ozdobíme.Necháme stuhnúť a pokrájame.
-
8
Dobrú chuť.









Diskusia k receptu