Sviatočné rezy s ovocím fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 17. septembra 2013
Sviatočné rezy s ovocím (fotorecept)
Foto: ancicka

Tento recept na tieto rezy mám vary tridsať roky.Občas ho robievam na sviatočné chvíle napr.na narodeniny.Rezy sú fajné jemné a šťavnaté.

45 minút
príprava
15 minút
na 180-200 °C

Suroviny

8-10 ks podľa veľkosti
10 PL
350 g
400 g
1 ks
Plnka:
3 dl
1 ks
1 ks
250 g
150 g
podľa chuti (nemusí byť)
7 dl
1,5 PL alebo zlatý klas
1 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zltka vyšľaháme s vriacou vodou.Pridáme cukor a šľaháme kým sa cukor nerospustí.Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva.Zľahka premiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom.

    Sviatočné rezy s ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z mlieka a zl.klasu uvaríme puding.Zvlášť vyšľaháme maslo s cukrom a spojíme s vychladnutým krémom.

    Sviatočné rezy s ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do krému pridáme instantnú kávu./Nemusí byť!/

    Sviatočné rezy s ovocím (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnutý korpus rozkrojéme na poloy a naplníme krémom.

    Sviatočné rezy s ovocím (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na krém poukladáme štvrťky ovocia./Ovocie môže byť rôzné,podľa chutí./

    Sviatočné rezy s ovocím (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do scedenej šťavy dolejeme vody do pol litra a pridáme maizenu a vanilkový cukor a taktiež podľa chutí môžme pridať aj cukru.Uvaríme puding.

    Sviatočné rezy s ovocím (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Necháme trošičku vychladnúť a vylejeme na koláč.Ozdobíme.Necháme stuhnúť a pokrájame.

    Sviatočné rezy s ovocím (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť.

    Sviatočné rezy s ovocím (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

izabella929
Anička naša, krásne si napiekla, tvoje rezy vyzerajú aj krásne aj chutne.-)))
anina6
krásne rezy, krásna kvetinka. recept vyskúšam, už som piekla podľa tvojich receptov, napr. čučoriedkove rezy s parižskou šľahačkou, akurát som ich nahradila černicami, a môžem povedať, že boli vynikajúce. ďakujem za recept Anička.
eviana
To vyzerá krásne, chutne, šťavnato... ešte aj s tým gladiolom si to úžasne zladila ... skvelé úvodné foto :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia