Svätomartinská čokoládová torta
Foto: droetker
Komerčný recept.
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
150 g, zmäknuté |
|
70 g |
|
1 balíček |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
1 KL zarovnaná |
|
2 PL zarovnané |
|
4 ks |
|
70 g |
|
Na ozdobu: | |
450 g |
|
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta ušľaháme ručným elektrickým šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme vajcia a žĺtky, krátko vmiešame rozpustenú čokoládu. Zmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom, preosejeme do zmesi a zamiešame. Bielky s cukrom ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zamiešame do hmoty. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy (ø 26 cm) a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- 2
Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme. Korpus potrieme polovicou marmelády, zvyškom potrieme povrch a okraje torty. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a polejeme ňou tortu.
- 3
Elektrická rúra: 180°C Teplovzdušná rúra: 160°C Plynová rúra: stupeň 3
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu