Svätomartinská čokoládová torta

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 6. decembra 2010
Svätomartinská čokoládová torta
Foto: droetker

Komerčný recept.

35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
150 g, zmäknuté
70 g
1 balíček
2 ks
4 ks
150 g
150 g
1 KL zarovnaná
2 PL zarovnané
4 ks
70 g
Na ozdobu:
450 g




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta ušľaháme ručným elektrickým šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme vajcia a žĺtky, krátko vmiešame rozpustenú čokoládu. Zmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom, preosejeme do zmesi a zamiešame. Bielky s cukrom ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zamiešame do hmoty. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy (ø 26 cm) a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  2. 2

    Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme. Korpus potrieme polovicou marmelády, zvyškom potrieme povrch a okraje torty. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a polejeme ňou tortu.

  3. 3

    Elektrická rúra: 180°C Teplovzdušná rúra: 160°C Plynová rúra: stupeň 3

Diskusia k receptu

evusik
no jednoducho krása.... a jednoducho ale krásne vyzdobené :-)
tatranka
To nápadité zdobenie ma dostalo.To je niečo pre mňa,ktorá zdobiť neviem.Vďaka za nápad.
hannah22
no dala by som si povedať, v jednoduchosti je krása .... :))
evas13
V jednoduchosti je krása a táto torta je krásna.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia