Svätomartinská čokoládová torta

Autor receptu: droetker

Komerčný recept.

35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta ušľaháme ručným elektrickým šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme vajcia a žĺtky, krátko vmiešame rozpustenú čokoládu. Zmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom, preosejeme do zmesi a zamiešame. Bielky s cukrom ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zamiešame do hmoty. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy (ø 26 cm) a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  2. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme. Korpus potrieme polovicou marmelády, zvyškom potrieme povrch a okraje torty. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a polejeme ňou tortu.
  3. Elektrická rúra: 180°C Teplovzdušná rúra: 160°C Plynová rúra: stupeň 3