Svätomartinská čokoládová torta
Autor receptu: droetker
Komerčný recept. Postup- Na prípravu cesta ušľaháme ručným elektrickým šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme vajcia a žĺtky, krátko vmiešame rozpustenú čokoládu. Zmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom, preosejeme do zmesi a zamiešame. Bielky s cukrom ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zamiešame do hmoty. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy (ø 26 cm) a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme. Korpus potrieme polovicou marmelády, zvyškom potrieme povrch a okraje torty. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a polejeme ňou tortu.
- Elektrická rúra: 180°C
Teplovzdušná rúra: 160°C
Plynová rúra: stupeň 3
|