Foto: skela
Kedysi dávno v bratislavskom Večerníku vychádzala rubrika "Večera s Večerníkom". V tom čase som v sebe objavovala akúsi kuchársku vášeň, preto som si recepty Zobraziť celý popisKedysi dávno v bratislavskom Večerníku vychádzala rubrika "Večera s Večerníkom". V tom čase som v sebe objavovala akúsi kuchársku vášeň, preto som si recepty vystrihovala a nalepovala. Postupne som ich skúšala. Väčšina zapadla do zabudnutia, okrem dvoch - tejto polievky a jedného šalátu, najjednoduchšieho, aký sa vôbec dá vymyslieť. Ten zverejním inokedy. Táto polievka síce na to nevyzerá, ale chutí vynikajúco. Je jednoduchá na prípravu, suroviny i čas. Vyskúšajte!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripavíme si 1 liter vývaru, necháme ho vychladnúť.
- 2
Tvrdý syr nastrúhame na jemno. Čím lepší syr, tým lepšia polievka.
- 3
Do hrnca dáme olej, strúhanku, syr a za stále "odškrabávania" dobre popražíme.
- 4
Zalejeme vychladnutým vývarom, miešajúc privedieme do varu. Syr prichytený na dno hrnca sa pritom uvoľní.
- 5
V miske rozmiešame kyslú smotanu s vajíčkom, prilejeme k polievke.
- 6
Povaríme 5 min., nastrúhame trochu muškátového orieška (veľmi dôležitá prísada) a jemne okoreníme. Nesolíme - syr a vývar sú slané dostatočne. Petržlenová vňať či pažitka nič nepokazia. Vzhľadom neupúta, ale chuťou očarí!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu