Šútovský vodopád

Autor receptu: bobox

Toto som kedysi ochutnal v jednej reštaurácii v Kraľovanoch. Veľmi dobre tam varili. Vždy, keď som tam bol, som ochutnal niečo z ich špecialitiek. Dnes som sa tým inšpiroval , no až tak dobre sa mi to nevydarilo- ale zjedlo sa. Najväčší problém je vo výbere syra a ja som nezvolil ten správny. Tak mi odpustite nedostatky. Suroviny čo sa týka množstva sú len približné, väčšinou to robím len tak od oka.

1
porcia
5 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 2 plátky morčacích rezňov (môžu byť aj kuracie) narežeme tak, aby boli trochu väčšie ako krúžok ananásu. Do oleja zamiešame soľ a korenie (najlepšie sa asi hodí grilovacie alebo korenie na pečené kurča ale vtedy nedávame soľ, lebo tieto zmesi už soľ obsahujú) Pridáme rezne, trocha premiešame, necháme chvíľu postáť a potom prudko opečieme na panvici (nie celkom, len trochu aby chytili farbu). Vyberieme z panvice a necháme trocha ochladnúť.
  2. Do zapekacej misky misky položíme 1 rezeň, prekryjeme plátkom syra (môžeme nahradiť aj strúhaným syrom), prekryjeme plátkami šunky. Na to dáme ďalší plátok syra a zakryjeme druhým rezňom. Na ten položíme plátok ananásu a navrch posledný plátok syra. (Najlepší je syr, ktorý sa pri zapekaní dobre rozteká).
  3. Takto naskladanú kôpku dáme zapiecť do vyhriatej rúry, kým sa syr pekne neroztečie po bokoch našej "miniveže" čím by mal vlastne vzniknúť ten "vodopád" (Čo sa mne dnes nepodarilo, ako ste si na obrázku mohli všimnúť) Do vzniknutej jamky v strede ananásu dáme čučoriedky (môže byť aj iné ovocie, napr.černica tam dobre ukáže, alebo kľudne aj nejaký kyselkavý lekvár). Podávame s opekanými zemiakmi a rôznou zeleninou - podľa vlastného gusta.