Sushi a maki

Autor receptu: biba1

Možno trochu neobvyklé na domácu prípravu v našich končinách, ale verte, príprava tejto perfektnej japonskej špeciality nie je až také zložitá, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať... Samozrejme, chce to vlastniť nejaké základné pomôcky a suroviny, ale ide to. A pri peknej prezentácii zožnete veľkú slávu.

Postup

  1. Najzákladnejším predpokladom pre prípravu tohto pokrmu je zohnať kvalitné čerstvé ryby a zeleninu, potom už všetko ide ako po masle. Ryžu na sushi si uvaríme podľa návodu, ochutíme ryžovým octom a môžeme tvarovať sushi nigiri, maki obalené v riasach, alebo len sashimi. Podávame so sójovou omáčkou s wasabi (čím viac, tým ostrejšie) , nakladaným zázvorom a prípadne rezancami z bielej reďkovky.
  2. Pokiaľ ide o kombinácie surovín a spôspob servírovania, všetko záleží od fantázie.